Nove tovorne pnevmatike Fulda REGIO serije 3 za celoletno zmogljivost in vsestransko uporabo

Celoletne pnevmatike Fulda REGIO serije 3 zagotavljajo več prevoženih kilometrov, boljši izkoristek goriva ter zanesljivost v vseh vremenskih razmerah. Ponašajo se tudi z oznako 3PMSF, s svojo vsestranskostjo pa predstavljajo odlično rešitev tako za prevoze na dolge razdalje kot za zahtevno mestno vožnjo.

Kranj, 7. junij 2021 – Fulda je svojo ponudbo pnevmatik za tovorna vozila obogatila s serijo pnevmatik REGIO 3, s katerimi odgovarja na potrebe prevoznikov, ki iščejo učinkovito rešitev za vse vrste cestnih prevozov v vseh podnebnih razmerah ter odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

 

Serijo sestavljajo REGIOCONTROL 3 za vodilno os, REGIOFORCE 3 za pogonsko os in REGIOTONN 3 za prikolice, njen razvoj pa so narekovali kilometrski potencial, izkoristek goriva in oprijem. Pnevmatike tako odlikujejo globok profil, izpopolnjena kombinacija lamel in robustnih blokov ter neusmerjen dezen tekalne plasti, ki omogoča do štiri odstotke več prevoženih kilometrov1. Pnevmatike na vseh osnih pozicijah nosijo oznako snežinke v gori s tremi vrhovi (3PMSF), ki dokazuje njihovo skladnost z najzahtevnejšo zakonodajo za zimske pnevmatike.

Pnevmatika REGIOCONTROL 3 usmerjena k sonaravnosti

Pnevmatika Fulda REGIOCONTROL 3 se ponaša z robustnim dezenom s petimi rebri in zelo čvrstimi ramenskimi rebri, kar zmanjšuje obrabo ramenskega dela. V primerjavi s predhodnico ima za 4 % večji volumen obrabljive gume, kar omogoča več prevoženih kilometrov, k boljšemu oprijemu pa pripomore izrazit dezen tekalne plasti s cikcakastimi lameli. Nekatere dimenzije se ponašajo še s povečano nosilnostjo. Pnevmatika je zato idealna za najnovejšo generacijo tovornjakov, ki imajo zaradi okoljevarstvenih standardov EURO 6 in komponent, povezanih z elektrifikacijo, več teže na vodilni osi.

Pogonska moč pnevmatike REGIOFORCE 3

Tudi pnevmatika REGIOFORCE 3 se ponaša z robustnim dezenom s petimi rebri in cikcakastimi kanali ter polodprtimi ramenskimi rebri z ojačevalnimi elementi. Fulda je s to inovacijo izboljšala odvajanje vode in zmanjšala obrabo ramenskega dela, kar zagotavlja odličen oprijem in več prevoženih kilometrov. Pnevmatiki REGIOFORCE 3 in REGIOCONTROL 3 omogočata tudi obnavljanje tekalne plasti in narezovanje kanalov. To podaljšuje njuno življenjsko dobo ter zmanjšuje skupne stroške lastništva.

Celoletna zmogljivost in večja nosilnost pnevmatike REGIOTONN 3

Za zagotavljanje celoletne zmogljivosti zahteva pnevmatika za prikolice s povečano nosilnostjo enako tehnologijo kot pnevmatika za vlečno enoto. Pnevmatika REGIOTONN 3 to zmogljivost omogoča z lamelami, ki segajo do dve tretjini v globino celotne tekalne plasti. To pomeni, da pnevmatika omogoča izjemno stabilnost prikolice vse do svoje pozne življenjske dobe. Dodatno prednost predstavlja tudi Fuldin inovativni dezen, zaradi česar se pnevmatika ponaša z majhnim kotalnim uporom, kar pripomore k boljšemu izkoristku goriva.

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

07. junija 2021