Prostovoljstvo in donacije

»Goodyear Boljša prihodnost« je Goodyearov globalni program in strategija družbene odgovornosti, ki se prek štirih stebrov osredotoča na sledeče pomembne elemente poslovanja: Trajnostni viri, Odgovorno delovanje, Napredna mobilnost ter Navdihujoča kultura.

 

Eden izmed pomembnih temeljev stebra Navdihujoča kultura so tudi prostovoljske aktivnosti. Goodyear prek prostovoljskih projektov aktivno sodeluje v skupnostih, na območju katerih je podjetje prisotno. Goodyearovi zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami v skupnosti pomagajo ustvarjati boljše okolje za življenje in delo, pri čemer se osredotočajo na sledeča področja: vzpodbujanje varne mobilnosti (varno – safe), navdihovanje ljudi, da dosežejo svoj potencial (pametno – smart) ter varstvo okolja (trajnostno – sustainable).

 

V sklopu programa Goodyear Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura doniramo tudi pnevmatike različnim prostovoljnim reševalnih službam (prostovoljna gasilska društva, gorska reševalna služba, ipd). Preberite več o programu in pogojih ter ob želenem sodelovanju izpolnite prijavni obrazec (ob kliku na povezavo se vam bo obrazec prenesel v mapo določeno za shranjevanje prenesenih datotek).

 

Program donacij pnevmatik prostovoljnim reševalnim službam za leto 2024 je zaključen. V letu 2024 smo program izvedli v okviru enakih namenskih donacijskih sredstev kot pretekla leta, vendar se je zaradi velikega navala prošenj, ki so trenutno še v obdelavi, program zaključil. S programom donacij prostovoljnim reševalnim službam nadaljujemo znova v letu 2025 (prijave odprte od 1. 1. 2025 dalje).

 

Več informacij je na voljo tudi v sporočilih za medije: leto 2023, leto 2022, leto 2019.

Več o Goodyearovem globalnem programu in strategiji družbene odgovornosti »Goodyear Boljša prihodnost« si lahko preberete na korporativni spletni strani ali v spodnjih dveh poročilih.

 

Poročilo o družbeni odgovornosti 2022 – The Goodyear Tire & Rubber Company

Poročilo o družbeni odgovornosti 2021 – The Goodyear Tire & Rubber Company