O Goodyear Slovenija

Goodyear Slovenija d. o. o. je eden vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi in je že od leta 1998 del mednarodne korporacije Goodyear. V družbi Goodyear Slovenija je zaposlenih okoli 1.700 sodelavcev. Družba se redno uvršča na sezname največjih, najbolj uspešnih in najuglednejših slovenskih podjetij.

 

Goodyear Slovenija proizvaja in trži pnevmatike za osebna, poltovorna in tovorna vozila, pnevmatike za industrijske in gradbene stroje ter moto pnevmatike. Prodajni splet sestavljajo pnevmatike petih blagovnih znamk: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda in Debica. Naše pnevmatike prinašajo varnost in udobje voznikom na cestah po vsem svetu, saj približno 80 odstotkov pnevmatik prodamo v evropske in druge države prek prodajne mreže koncerna Goodyear.

 

Tovarna v Kranju spada med najbolj kompleksne Goodyearove tovarne v Evropi, ki se poleg fleksibilne proizvodnje ponaša tudi z dobrimi rezultati na področju varstva pri delu, stalnih izboljšav in okoljevarstva. Na lokaciji se nahaja tudi osrednji distribucijski center Goodyeara za območje jugovzhodne Evrope.

O korporaciji Goodyear

Goodyear je eden izmed največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu. Zaposluje približno 72.000 ljudi. Izdelke proizvaja v 57 obratih, ki so v 23 državah po svetu. V dveh Goodyearovih centrih za inovacije v Akronu v ZDA in v Colmar-Bergu v Luksemburgu si prizadevajo za razvoj najnaprednejših izdelkov in storitev, ki postavljajo standarde glede tehnologij in zmogljivosti v industriji.

 

Za več informacij o korporaciji Goodyear in njenih izdelkih obiščite spletno stran