Goodyear predstavil oznako za pnevmatike za električna in priključna hibridna vozila

V Goodyearu bodo z začetkom leta 2024 začeli uporabljati novo oznako EV-Ready. Ta bo nameščena na bočnico vseh novih pnevmatik za nadomestno vgradnjo pri osebnih vozilih, voznikom pa bo zagotavljala popolno zaupanje pri izbiri pnevmatik za njihovo vozilo, ne glede na pogonski sklop.

Kranj, 28. november 2023 – Goodyear sledi mobilnostnim trendom, ki napovedujejo večanje uporabe električnih vozil (EV) in priključnih hibridnih vozil (PHEV). Podjetje S&P Global namreč predvideva, da bo do leta 2029 kar 97 % novoproizvedenih vozil v Evropi vsaj delno elektrificiranih, od tega 61 % popolnoma električnih1.

Goodyearove pnevmatike so del prve opreme za polovico električnih vozil, proizvedenih v Evropi.
Goodyearove tehnologije omogočajo tišjo in zmogljivejšo vožnjo električnih vozil.
Oznaka EV-Ready voznikom električnih vozil zagotavlja brezskrbnost pri izbiri pnevmatik.

Pnevmatike za tišjo in zmogljivejšo vožnjo električnih vozil

Da bi voznikom električnih vozil zagotovili optimalno zmogljivost, tišjo vožnjo in podaljšano življenjsko dobo pnevmatik, so v Goodyearu razvili nabor tehnologij, namenjenih električnim vozilom in vozilom z drugimi pogonskimi sklopi.

 

Tehnologija SoundComfort zagotavlja, da se hrup, ki nastane zaradi interakcije med pnevmatikami in cesto zmanjša, in sicer kar do 50 %2. Vožnja tako postane tišja in udobnejša.

 

Zaradi večje teže in navora električnih vozil so ta pogosteje nagnjena k hitrejši obrabi pnevmatik v primerjavi običajnimi vozili z motorjem z notranjim izgorevanjem. Goodyearova tehnologija Mileage Plus voznikom EV in PHEV omogoča podaljšanje življenjske dobe pnevmatik, saj te dosežejo več prevoženih kilometrov.

 

Goodyearove tehnologije za zmanjševanje kotalnega upora prispevajo k manjši porabe energije in posledično podaljšujejo doseg vožnje. To Goodyear dosega z optimizacijo zgradbe pnevmatike, inovativnimi zmesmi in aerodinamično prilagoditvijo bočnice.

 

Goodyear dobavlja pnevmatike za prvo opremo približno polovici električnih vozil, izdelanih v Evropi

Številni vodilni avtomobilski proizvajalci izberejo za prvo opremo svojih najnovejših električnih in priključnih hibridnih vozil Goodyearove pnevmatike, ki so del prve opreme za 50 %3 v Evropi proizvedenih električnih vozil. Odstotek potrjuje zaupanje vodilnih avtomobilskih proizvajalcev v kakovost Goodyearovih izdelkov in tehnologij.

1 Global S&P Napoved proizvodnje motorjev (Oktober 2023).

2 Odvisno od vrste vozila in njegove hitrosti ter cestne površine. Na podlagi internih meritev vozil na cesti. Teste so izvajali Goodyearovi inženirji februarja 2018, januarja 2018, novembra 2017 in oktobra 2011 v Luksemburgu.  Dimenzija pnevmatik: 225/55R17 na vozilih VW Passat Alltrack in Ford Kuga ter 255/45R18 na vozilu Audi A7.

3 Goodyearov interni izračun, narejen septembra 2023.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

28. novembra 2023