Danes se zazrite v nebo: Slovenijo bo preletel Goodyearov Blimp

Svetovno znana ikona Goodyear Blimp je na evropski turneji, v sklopu katere bo obiskal tudi Slovenijo. Še pred samim obiskom naše države, ki bo že naslednji teden, bomo to legendarno zračno plovilo na našem nebu imeli priložnost videti že danes – Slovenijo bo namreč na svoji poti do Italije preletel danes popoldne.

Kranj, 15. julij 2021 – Legendarno zračno plovilo Goodyear Blimp je v sklopu svoje evropske turneje, ki traja od 5. junija do 22. avgusta, že poskrbelo za posnetke dirke WTCR (FIA World Touring Car Cup) v Nemčiji in dirke turnih avtomobilov na prvenstvu BTCC (British Touring Car Championship) v Angliji ter tako ponovno dokazalo, da je nenadomestljiva stalnica športnih prireditev.

 

 

Pred naslednjo tekmo WEC (FIA World Endurance Chaimpionship), ki bo že ta vikend v italijanski Monzi, bo Goodyear Blimp danes, 15. julija 2021, potoval čez Slovenijo. Okrog 13.20 bo prečkal avstrijsko-slovensko mejo, in sicer zahodno od Maribora. Pot ga bo nato vodila čez Ruše, mimo Oplotnice, Zreč in Vojnika do Celja, kjer bo predvidoma okrog 14.15. Od Celja bo potoval do Ljubljane, ker ga boste videli okrog 15.15, nato bo zavil proti Vrhniki, mimo Postojne, čez Ajdovščino in nazadnje prečkal mejo ter predvidoma ob 17.00 pristal in prenočil na letališču v italijanski Gorici. Na nebu ga bo praktično nemogoče spregledati, saj bo letel 300 metrov nad terenom.

 

Njegovo pot lahko v živo spremljate prek spletne strani Flight radar, oznaka plovila je: D-LZFN.

 

V Slovenijo se bo Blimp vrnil naslednji teden, ko ga bomo imeli priložnost še pobližje spoznati. V Slovenijo bo prek Ajdovščine, Postojne, Vrhnike in Ljubljane do letališča Lesce pri Bledu predvidoma pripotoval 20. julija. Poleti z Blimpom bodo 21. julija organizirani za izbrane skupine poslovnih partnerjev podjetja Goodyear, novinarjev in ostalih medijskih predstavnikov, zaposlene v podjetju in nagrajence različnih nagradnih iger. Komercialni poleti ne bodo organizirani.

 

Goodyearov Blimp je največje poltogo zračno plovilo na svetu, ki v dolžino meri več kot 75 metrov, visoko pa je skoraj 18 metrov. Gre za pomembnega ambasadorja blagovne znamke Goodyear, saj je odet v njihove značilne barve.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

15. julija 2021