Dunlop na dirki Le Mans LMP2 ponovno podrl vse rekorde

Kranj, 16. junij 2015 – Z zmago ekipe KCMG je Dunlop na letošnji dirki 24 ur Le Mansa v razredu LMP2 že petič zapovrstjo osvojil prvo mesto in četrtič zapored zapolnil vse zmagovalne stopničke.

 

Letošnja dirka 24 ur Le Mansa je bila za Dunlop, enega izmed vodilnih proizvajalcev pnevmatik za avto-moto šport, izredno uspešna. Z njegovimi pnevmatikami je namreč tekmovalo vseh pet najboljših ekip v kategoriji LMP2 in tako je Dunlop že četrtič zapovrstjo zapolnil vsa tri zmagovalna mesta.

 

Na letošnji dirki 24 ur Le Mansa LMP2 je Dunlop že petič zapovrstjo osvojil prvo mesto in četrtič zapored zapolnil vse zmagovalne stopničke.

 

Petnajst Dunlopovih ekip, kolikor jih je skupno dirkalo v kategoriji LMP2, je lahko ubralo raznolike strategije z novim asortimanom Dunlop pnevmatik, ki so jim omogočale veliko možnosti. Vse tri zmesi za suho vreme – mehka, srednja in t. i. medium-plus, so omogočale četverni postanek, to pa je ekipam prineslo velik prihranek časa, saj so lahko pnevmatike menjale le ob vsakem četrtem polnjenju goriva.

 

Dunlopove pnevmatike so ekipam prinesle velik prihranek časa, saj so jih lahko menjale le ob vsakem četrtem polnjenju goriva.

 

Kot je poudaril Jean-Felix Bazelin, direktor Motorsport Operations, je bila omenjena tekma tako za Dunlop kot tudi za njihove pnevmatike velik korak: »Še nikoli doslej nam ni uspelo ponuditi tako velike izbire in ugoditi prav vsaki strategiji, za katero so se odločile ekipe z najrazličnejšimi šasijami. Velik uspeh nam predstavlja tudi to, da vse tri uporabljene zmesi omogočajo četverni postanek.«

 

Z novim asortimanom Dunlop pnevmatik so ekipe lahko ubrale različne strategije.

 

V razredu LMP2 tekmujejo namensko izdelani dirkalniki, ki jih z namenom večje konkurenčne prednosti nenehno razvijajo in izboljšujejo. K temu pa z razvojem pnevmatik pomembno prispeva tudi Dunlop. Slednje so poleg tega, da zaradi vse boljšega oprijema in voznih lastnosti omogočajo krajši čas na krog, tudi bolj vzdržljive. Pnevmatike tako zdržijo 50 % dlje kot pred desetimi leti in kar desetkrat dlje kot pnevmatike na vozilih formule ena.

Le Mans 2015 – Razvrstitev (avtomobili z Dunlopovimi pnevmatikami v krepkem tisku)
Mesto Ekipa Avtomobil

1

47

KCMG

Oreca 05 – Nissan

2

38

JOTA Sport

Gibson 015S – Nissan

3

26

G-Drive Racing

Ligier JS P2 – Nissan

4

28

G-Drive Racing

Ligier JS P2 – Nissan

5

48

Murphy Prototypes

Oreca 03R – Nissan

6

27

SMP Racing

Nissan

7

31

Extreme Speed Motorsports

Ligier JS P2 – HPD

8

45

Ibanez Racing

Nissan

9

29

Pegasus Racing

Nissan

10

30

Extreme Speed Motorsports

Ligier JS P2 – HPD

11

35

Oak Racing

Ligier JS P2 – Nissan

12

40

Krohn Racing

Ligier JS P2 – Judd

13

37

SMP Racing

BR01 – Nissan

Odstopili

 

 

 

 

34

Oak Racing

JS P2 – HPD

 

42

Strakka Racing

Dome S103 – Nissan

 

46

Thiriet By Tds Racing

Oreca 05 – Nissan

 

43

Team Sard Morand

Morgan Evo – SARD

 

36

Signatech Alpine

Alpine A450b – Nissan

 

41

Greaves Motorsport

Gibson 015S – Nissan

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

16. junija 2015