Dunlop se vrača v vrhunski razred LMP1 v Le Mansu

Moštvo Rebellion Racing je po obsežnem testiranju za dobavitelja pnevmatik za Svetovno prvenstvo FIA v vztrajnostnem dirkanju izbralo Dunlop. Omenjeno za uveljavljenega proizvajalca pnevmatik predstavlja pomemben korak, saj je na prvenstvu LMP1 zadnjič zmagal leta 2011 v ameriški seriji Le Mansa.

 

Kranj, 24. februar 2016 – Dunlop se v letošnjem letu kot tehnični partner moštva Rebellion Racing vrača v kategorijo LMP1 Svetovnega prvenstva FIA v vztrajnostnem dirkanju (WEC), kar vključuje tudi dirko 24 ur Le Mansa. Na prvenstvu bo Rebellion dirkal z nadgrajeno različico svojega vozila R-One LMP1-L, pri tem pa je prijavil dva avtomobila. Zadnja štiri leta je sicer Rebellion Racing veljal za vodilno moštvo brez podpore proizvajalca na tem prvenstvu in osvojil pokal FIA WEC v vztrajnostnem dirkanju za zasebne ekipe LMP1. V sezoni 2015 FIA WEC so osvojili štiri zmage v razredu Privateer LMP1, v letu 2016 pa nameravajo svoj uspeh ob podpori Dunlopa še nadgraditi.

 

 

 

Ta odločitev prvič po letu 2012, ko je Dunlop dobavljal pnevmatike moštvu OAK, za pnevmatike v kategoriji LMP1 prinaša odprto konkurenco. V vmesnem času se je Dunlop na prvenstvu FIA WEC osredotočal na kategorijo LMP2, v kateri je zadnjih pet let prav vsako leto zmagalo moštvo z njegovimi pnevmatikami. Dunlop je tudi sicer na dirkah 24 ur Le Mansa zmagal večkrat kot katerikoli drug proizvajalec pnevmatik.

Pnevmatike Dunlop za motošport razvija mednarodna skupina sodelavcev s sedežem v Birminghamu (Velika Britanija), Hanauu (Nemčija) in Colmar-Bergu (Luksemburg).

 

 

 

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

24. februarja 2016