Dunlopov boj na prvenstvu 2018 FIM Moto2™ in Moto3™ se nadaljuje v Misanu

Dunlopovi inženirji so po odpovedani dirki v Silverstonu pozornost že usmerili na nadaljevanje svetovnega prvenstva 2018 FIM Moto2™ in Moto3™. Za naslednji dve dirki, prva se bo odvila že 9. septembra v Misanu, so skrbno izbrali pnevmatike, ki se bodo kar najbolje odrezale na različnih vrstah podlage ter voznikom omogočile doseganje najboljših časov na visoko in srednje energetskih progah.

 

Kranj, 7. september 2018 – V svetu motociklizma je vsa pozornost usmerjena na naslednji dve dirki svetovnega prvenstva 2018 FIM Moto2™ in Moto3™. Prva, 13. dirka sezone, se bo ta konec tedna odvila v Misanu, druga pa 23. septembra v Aragoniji. Na dirki so pripravljeni tudi Dunlopovi inženirji, ki so za oba dogodka skrbno izbrali najboljše zadnje pnevmatike, primerne različnim vrstam podlage. Za visoko energetsko progo v Misanu bodo imeli vozniki v obeh razredih možnost srednje trdih ali trdih pnevmatik, ki so bolj vzdržne in toplotno odporne. Za progo v Aragoniji, ki jo Dunlopovi inženirji dobro poznajo, pa so izbrali mehkejšo sprednjo pnevmatiko Moto2. To  bodo vozniki preizkusili vzporedno s srednje trdo in odločili, katera jim za srednje energetsko progo bolj ustreza.

 

Pregled prvenstvenih dirk v avgustu

Pestro dogajanje v avgustu se je začelo z 10. dirko sezone v Brnu, kjer je v razredu Moto3 v idealnih razmerah s pičlo desetinko sekunde prednosti slavil Fabio Di Giannantinio. Skupno vodstvo je prevzel Marco Bezzecchi, saj je njegov glavni tekmec na prvenstvu Jorge Martin, na treningu padel in si zlomil zapestje. V razredu Moto2 je Miguel Oliveira dosegel svojo drugo zmago v sezoni in prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

 

Na 11. dirki na dirkališču Red Bull Ring si je Bezzechi prvič v tej sezoni prislužil najboljše startno mesto in s sekundo prednosti tudi zmago na Moto3, medtem ko si je Jorge Martin v bolečinah priboril svojo osmo uvrstitev na stopničke za zmagovalce. Francesco Bagnaia je v kategoriji Moto2 osvojil svojo drugo letošnjo zmago in ponovno prevzel vodstvo na prvenstvu. Dunlopove pnevmatike so se s svojo zmogljivostjo odlično izkazale, saj je kar sedem voznikov v zadnjih treh krogih doseglo svoj najhitrejši čas.

 

12. dirka sezone, ki bi se morala odviti 26. avgusta v Silverstonu, je bila zaradi močnejših nalivov s strani Direkcije za dirke in Varnostne komisije iz varnostnih razlogov odpovedana.

 

Na Dunlopovi lestvici ForeverForward vodi Miguel Oliveira

Na Dunlopovih lestvicah ForeverForward še naprej vodi Miguel Oliveira. Španca po nekaj neverjetnih bojih od skupnega vodstva prvenstva Moto2 ločijo tri točke. Na dirki v Brnu se je odlično odrezal Tatsuki Suzuki, ki se je na lestvici premaknil za kar 14 mest. V kategoriji Moto3 pa je na dirkališču Red Bull Ring največji preskok naredil John McPhee, ta se je po preboju iz gneče po trčenju v kvalifikacijah na lestvici povzpel za kar 18 mest.

 

Dodatne informacije:

13. dirka: Misano, Italija – 9. september 2018
Podatki o progi:
• Dolžina: 4,226 km
• Levi zavoji: 6
• Desni zavoji: 10
• Energetska raven: visoka
• Razmerje med levimi in desnimi: 40 % / 60 %
14. dirka: MotorLand, Aragonija – 23. september 2018
Podatki o progi:
• Dolžina: 5,078km
• Levi zavoji: 10
• Desni zavoji: 7
• Energetska raven: nizka/srednja
• Razmerje med levimi in desnimi: 55 % / 45 %

 

 

Več informacij:

Romana Stare 
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

07. septembra 2018