Dunlopova pnevmatika Trailsmart na dveh vodilnih testih nagrajena z zlatom in srebrom

Na testih pnevmatik za potovalna enduro motorna kolesa se je Dunlopova Trailsmart izkazala za eno najboljših

Kranj, 19. avgust 2015 – Dunlop, poznan po svojih vrhunskih pnevmatikah za motorna kolesa, je aprila lansiral novo pnevmatiko Dunlop Trailsmart. Specializirana nemška revija Motorrad je pnevmatiko preizkusila na dveh ločenih, neodvisnih testih pnevmatik za potovalna enduro motorna kolesa in jo uvrstila na prvo ter drugo mesto. Rezultati, objavljeni v začetku poletja, potrjujejo Dunlopovo zavezanost k zmogljivosti, saj pnevmatika ponuja izjemne lastnosti pri zaviranju na mokri in suhi podlagi ter izpopolnjen dezen tekalne plasti za več prevoženih kilometrov.

 

V prvem testu pnevmatik je Motorrad primerjal cestno in terensko zmogljivost petih različnih pnevmatik1, ki so jih preizkusili na motornem kolesu BMW R 1200 GS2. Pnevmatika Dunlop Trailsmart se je na tem testu izkazala kot najboljša in bila nagrajena s priporočilom Motorrad Kauftip za cestno uporabo. Za to so zaslužni njena “brezhibna odzivnost, odličen oprijem na podeželskih cestah3 in zaupanje, ki ga vliva na mokrih cestah”. Motorrad je tako novo pnevmatiko razglasil za “najboljšo izbiro za GS pri vsakodnevni vožnji”. V drugem Motorradovem testu so Dunlop Trailsmart primerjali s štirimi konkurenčnimi pnevmatikami. Dunlopove pnevmatike so uvrstili na drugo mesto, izstopale pa so njene športne lastnosti na stranskih cestah in čvrst oprijem na mokrih površinah4.

 

“Zelo smo navdušeni, da se je Dunlopova Trailsmart v primerjavi s konkurenčnimi pnevmatikami že v svoji prvi sezoni tako dobro izkazala,” pojasnjuje Andy Marfleet, Dunlopov vodja marketinga za moto pnevmatike. “Prizadevamo si, da bi pnevmatike, ki jih ponujamo na trgu, ustrezale hitremu življenjskemu ritmu potrošnikov in se dobro obnesle v najrazličnejših razmerah na cesti. Ponosni smo, da omenjeni rezultati odražajo našo predanost in da pnevmatiki že od samega lansiranja priznavajo njeno vsesplošno zmogljivost.”

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

Opombe:

[1] Motorrad št. 14/2015; konkurenčne pnevmatike: Continental TKC 70, Continental TKC 80, Metzeler Karoo 3 in Michelin Pilot Road 4 Trail.

[2]Pnevmatika Dunlop Trailsmart ustreza vsem ključnim potovalnim enduro motornim kolesom glavnih proizvajalcev, vključno z BMW-jevimi različicami R1200 GS, hlajenimi z oljem in vodo.

[3]Motorrad št. 14/2015; konkurenčne pnevmatike: Continental TKC 70, Continental TKC 80, Metzeler Karoo 3 in Michelin Pilot Road 4 Trail. “Der TrailSmart zeigt sich auf Landstraßen wie geschaffen für die GS. Der Dunlop fährt sich nicht nur handlich und neutral, sondern glänzt auch mit perfekter Rückmeldung und breitem Grenzbereich.”

[4]Motorrad št. 13/2015; konkurenčne pnevmatike: Continental Trail Attack 2, Metzeler Tourance Next, Michelin Anakee III, Pirelli Scorpion Trail II “Auf Landstraßen überzeugen die sportlichen Qualitäten des TrailSmart, bei Regen sein starker Grip”.

19. avgusta 2015