Ekipa KAMAZ-master z Goodyearovimi pnevmatikami do rekordne 18. zmage na reliju Dakar

Minuli petek se je v Savdski Arabiji zaključila najzahtevnejša reli preizkušnja na svetu. Med tovornjaki je ponovno slavila ekipa KAMAZ-master, ki je s tem zabeležila že svojo osemnajsto zaporedno zmago na Dakarju. Letošnji uspeh pa je še toliko večji, saj jim je obenem uspelo zasesti tudi vse tri zmagovalne stopničke, pri čemer so z Goodyearovimi standardnimi pnevmatikami OFFROAD ORD presegli več kot en rekord.

Kranj, 19. januar 2021 – Dakar mnogi štejejo za najzahtevnejši reli na svetu in letošnja dirka je to ponovno upravičila. Po dvanajstdnevni peklenski preizkušnji, kjer šteje prav vsaka sekunda, je tudi tokrat slavila ekipa KAMAZ-master, ki je sledila skupnemu cilju in zasedla vsa tri prva mesta. Osupljiv dosežek kaže na izredno strokovno znanje in izkušnje ekipe kot tudi tehnično dovršenost tovornjakov in izjemno trpežnost Goodyearovih pnevmatik OFFROAD ORD.

 

Ekipa KAMAZ-master z Goodyearovimi pnevmatikami do rekordne 18. zmage na reliju Dakar.

»Poleg tehnološko dovršenih tovornjakov obstaja še en pomemben del uspešnosti, in sicer robustne pnevmatike. Hitrost je bistvena, vendar če se želiš obdržati pred konkurenco, je še pomembneje neprekinjeno delovanje. Naše ekipe računajo, da jim bosta izjemna trpežnost in odličen oprijem Goodyearovih pnevmatik pomagala zmagovito prevoziti vsako naslednjo ciljno črto, ne glede na to, kako nepričakovane so okoliščine in kako velik je izziv«, je povedal Vladimir Chagin, vodja ekipe KAMAZ-master.

 

Goodyearove standardne pnevmatike OFFROAD ORD so bile na letošnji povsem novi trasi postavljene na skrajno preizkušnjo. Njihova izjemna trpežnost, zarezna trdnost in izboljšan oprijem so odigrali ključno vlogo pri zagotavljanju brezhibnega delovanja ekipe. Goodyear pa je tudi sicer znan po tem, da svoje standardne cestne pnevmatike testira v zelo ekstremnih pogojih uporabe. Pri tem je ključni kriterij prav trpežnost karkase, saj ta neposredno vpliva na čas neprekinjenega delovanja in kilometrski potencial ter podaljšuje življenjsko dobo pnevmatik, s čimer Goodyear uresničuje svoje cilje za trajnostni razvoj v transportni industriji.

Ekipa KAMAZ-master je na reliju Dakar zasedla vsa tri prva mesta.
Goodyearove pnevmatike so bile na povsem novi trasi postavljene na skrajno preizkušnjo.
Goodyearove standardne pnevmatike OFFROAD ORD so dokazale izjemno trpežnost.
Pomemben del uspešnosti na Dakarju predstavljajo robustne pnevmatike.

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

19. januarja 2021