Ekstremno potovanje: od Dakarja do Moskve v manj kot štirih dneh

Ekipa Rainerja Zietlowa osvaja nov svetovni rekord – 8.000 kilometrov dolgo pot med Dakarjem in Moskvo želijo premagati v manj kot štirih dneh. Ta ekstremen cilj nameravajo doseči s pomočjo najnovejših Goodyearovih pnevmatik Wrangler All-Terrain Adventure.

 

Kranj, 24. april 2017 – V soboto, 22. aprila, se je ekipa Rainerja Zietlowa v Volkswagen Amaroku, opremljenim z nedavno predstavljenimi pnevmatikami Wrangler All-Terrain Adventure, odpravila na lov za novim svetovnim rekordom. Pot jih bo vodila od Dakarja do Moskve, pri tem pa nameravajo 8.000-kilometrsko razdaljo premagati v manj kot štirih dneh.

 

 

Zietlow, ki je osvojil že pet svetovnih rekordov na velike razdalje, bo ob tokratnem podvigu prečkal deset držav: Senegal, Mavretanijo, Maroko, Španijo, Francijo, Nemčijo, Poljsko, Litvo, Latvijo in Rusijo. Na poti bo s trajektom Tanger-Tarifa prečkal tudi Sredozemsko morje. Tako kot pri preteklih izzivih bo ekipa ponovno za vsak prevožen kilometer donirala 20 centov za ‘SOS vas’ v Senegalu.

Pnevmatike Wrangler All-Terrain Adventure na zahtevni preizkušnji

 

Zaradi zahtevnosti cestne in terenske vožnje je Rainer Zietlow za svoje potovanje izbral nove Goodyearove pnevmatike Wrangler All-Terrain Adventure ter jih postavil pred zahtevno preizkušnjo. Pnevmatike bodo morale na težavnih cestah dokazati svojo trpežnost in oprijem, ki bo pomembno vlogo igral predvsem v peščeni puščavi sahelske regije.

 

Pnevmatika Wrangler All-Terrain Adventure, najnovejša v družini Wrangler, se sicer lahko pohvali s povečano trpežnostjo, večstransko uporabnostjo in možnostjo večjega števila prevoženih kilometrov.1 Pnevmatika ima namreč v svoji zgradbi oblogo iz ultra močnih vlaken Kevlar®, zaradi katere je tekalna plast zelo ojačana in se ponaša z robustnostjo, ki pripomore k zaščiti pred predrtjem ter urezninami. Ta značilnost je še okrepljena s tehnologijo Durawall™, ki odpornost proti predrtju in urezninami zagotavlja tudi na območju bočnice. Goodyearovi inženirji so pri novi pnevmatiki izpopolnili tudi dezen tekalne plasti in dosegli, da je pritisk na podlago enakomerneje porazdeljen, kar omogoča številne prevožene kilometre in odlične lastnosti pri cestni vožnji. Glede na rezultate testov, ki jih je izvedla DEKRA, so pnevmatike

Wrangler All-Terrain Adventure v povprečju za 37 odstotkov zmogljivejše z vidika kilometraže v primerjavi z ostalimi testiranimi pnevmatikami.2

 

Goodyear in Rainer Zietlow spektakularne svetovne rekorde skupaj osvajata že tri leta; leta 2014 sta postavila rekord v vožnji med Norveško in Južno Afriko ter ga v letu 2015 še izboljšala, lansko leto pa sta skupaj dosegla rekord v vožnji med Rusijo in Portugalsko.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

 

 

Opombe:

Opomba 1: V primerjavi s predhodnico.

Opomba 2: Nameščena na sprednji in zadnji osi; v primerjavi s povprečno zmogljivostjo treh konkurenčnih pnevmatik v segmentu SUV/ 4×4 (Bridgestone Dueler A/T, Dunlop GrandTrek AT3, General Grabber A/T). Test je decembra 2016 izvedla Dekra po Goodyearovem naročilu. Testno vozilo Toyota Hilux 2.4- 4×4; dimenzija pnevmatike 265/65 R17 112T/S; kraj testiranja: Dekra Testing Center (FP01B), Francija; Ref. poročila/testa 16CPB34-389; meja obrabe = 1,6 mm za vse kanale. Wrangler AT/A na sprednji osi je za 49 % boljša od povprečja testiranih konkurenčnih pnevmatik, na zadnji osi pa za 25 %, kar v povprečju pomeni 37 % boljši rezultat od povprečja testiranih konkurenčnih pnevmatik.

Kevlar® je registrirana blagovna znamka družbe E.I. du Pont de Nemours and Company.

24. aprila 2017