Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki vstopilo v virtualni svet

Otvoritev sezone s prvim virtualnim dirkaškim spopadom, ki je napetost in visokohitrostno akcijo uspešno prenesel v novo dimenzijo.

 

Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki je vstopilo v virtualni svet.

Kranj, 5. junij 2020 – Letošnja sezona evropskega prvenstva v dirkah s tovornjaki se bo za vedno zapisala v zgodovino, saj so se zaradi pandemije koronavirusa atraktivni obračuni dirkalnih tovornjakov delno preselili v virtualno okolje. Prva tovrstna dirka se je odvila na virtualnem dvojniku madžarskega dirkališča Hungaroring, preostalih sedem virtualnih preizkušenj pa bo stopnjevalo napetost vse do 29. avgusta, ko se bo tekmovanje zopet vrnilo na dirkalne steze.

 

Da gledalci v tem času ne bodo prikrajšani za vznemirjenje, ki so mu navadno priča v resničnem svetu, skrbijo dirkači, ki s simulatorjem po lastni izbiri na vso moč napadajo prvo mesto. Igralna platforma jim omogoča tudi personalizacijo virtualnih tovornjakov, k visoki stopnji posnemanja resničnosti pa prispevajo še Goodyearove dirkalne tovorne pnevmatike. V Goodyearu, ki že šestnajsto leto zapored ostaja ekskluzivni dobavitelj pnevmatik za evropske dirke s tovornjaki, so v popolni pripravljenosti na bližajoči povratek na dirkališča, do takrat pa z navdušenjem pozdravljajo virtualno serijo, ki voznikom, ekipam in navijačem z vsega sveta omogoča, da v spektakularnem dogajanju uživajo iz varnega domačega zavetja.

 

Vse virtualne dirke je moč spremljati v živo na družbenih omrežjih evropskega prvenstva v dirkanju s tovornjaki (ETRC). Naslednji spopad v virtualni dirkaški areni se obeta že v nedeljo, 7. junija, ko bodo tovornjaki zarohneli na legendarnem italijanskem dirkališču v Misanu.

Virtualna dirkaška serija voznikom in navijačem z vsega sveta omogoča, da v spektakularnem dogajanju uživajo iz varnega domačega zavetja.
Virtualni tovornjaki so personalizirani, k visoki stopnji posnemanja resničnosti pa prispevajo še Goodyearove dirkalne tovorne pnevmatike.

Pregled virtualnih dirk evropskega prvenstva FIA v dirkanju s tovornjaki v letu 2020:

24. maj: Hungaroring, Madžarska
7. junij: Misano, Italija
21. junij: Slovakia Ring, Slovaška
28. junij: Nürburgring, Nemčija
5. julij: Most, Češka
19. julij: Zolder, Belgija
2. avgust: Le Mans, Francija
16. avgust: Jarama, Španija

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

05. junija 2020