Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja letne pnevmatike za različne zahteve voznikov

Kranj, 16. marec 2017 – Vozniki lahko že zamenjajo svoje zimske pnevmatike z letnimi, saj je 15. marec tisti datum, ko v Sloveniji po zakonu zimska oprema avtomobila ni več obvezna, če le na cestah ne vladajo zimske razmere. Ob menjavi zimskih pnevmatik za letne marsikdo razmišlja o nakupu novih, zato predstavljamo ponudbo letnih avtoplaščev družbe Goodyear Dunlop Sava Tires.

 

 

GOODYEAR

 

Eagle F1 Asymmetric 3: pnevmatika za vrhunska vozila .

Vrhunska pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 3, najnovejša iz uspešne serije Eagle, voznikom zagotavlja boljši nadzor nad vozilom in jim hkrati omogoča užitek v vožnji. Pnevmatika je na neodvisnem testu TÜV Süd na področju zavorne poti tako na suhi kot tudi mokri cesti prepričljivo zmagala; v primerjavi s povprečno zmogljivostjo treh konkurenčnih pnevmatik je bila njena zavorna pot na suhi površini krajša za 1,3 metra, na mokri podlagi pa kar za 2,6 metra, hkrati pa je pnevmatika na mokrih cestah za 4 % bolj vodljiva1. Dodatno pa je test DEKRA2 potrdil, da pnevmatika v primerjavi s povprečjem treh glavnih konkurenčnih pnevmatik omogoča kar 11.500 več prevoženih kilometrov oz. 31 % manjšo obrabo.

 

 

EfficientGrip Performance: izredno uspešna na oznaki EU za pnevmatike.

Letna pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance se lahko pohvali z izredno zmogljivostjo, saj združuje najsodobnejše tehnologije. Med njimi je tehnologija WearControl, ki pnevmatiki zagotavlja enakomerno obrabo po celi površini ter obenem boljši oprijem na mokri podlagi in manjši kotalni upor skozi njeno celo življenjsko dobo. Za majhen kotalni upor pnevmatike in posledično manjšo porabo goriva ima zaslugo tudi zmes, ki zmanjšuje segrevanje v spodnjem delu bočnice in s tem tudi upor med pnevmatiko in cesto. Plast CoolCushion Layer preprečuje oziroma zmanjšuje segrevanje po celi površini pnevmatike, kar pripomore k njeni uspešni uvrstitvi na oznaki EU za pnevmatike. Izpopolnjen sistem blokov in izredno drobni kanali na ramenskem delu dodatno zmanjšujejo raven kotalnega hrupa pnevmatike. Pnevmatiko odlikuje tudi napredna tehnologija ActiveBraking, ki med zaviranjem omogoča boljši stik blokov tekalne plasti s cesto, kar vodi h krajši zavorni poti.

 

 

DUNLOP

 

Sport Maxx RT2: za izjemen oprijem in vodljivost.

Vrhunska letna pnevmatika Sport Maxx RT2 je, kot so pokazali neodvisni TÜV Süd primerjalni testi3odlična na področju oprijema in natančnosti pri krmiljenju, posledično pa se dobro obnese v situacijah, ki zahtevajo veliko zmogljivost. Na mokri progi je tako dosegla za 1,3 % hitrejši čas na krog in dokazala za 4,1 % boljšo vodljivost na suhi podlagi od povprečja štirih glavnih konkurenčnih pnevmatik3. Pnevmatika je sicer naslednica modela Sport Maxx RT, prejemnika številnih nagrad, in je bila razvita na podlagi bogatih Dunlopovih izkušenj z vzdržljivostnih dirk.

FULDA

 

SportControl 2: nova vrhunska pnevmatika za nadzorovano športno vožnjo.

Nova vrhunska (UHP) letna pnevmatika Fulda SportControl 2 prinaša visokokakovostno nemško tehnologijo po konkurenčni ceni. Pnevmatika se lahko pohvali z večjo zmogljivostjo na mokrih in suhih cestahvečjim številom prevoženih kilometrov in manjšo porabo v primerjavi s svojo predhodnico. Opremljena je namreč z naprednim dezenom tekalne plasti, ki izboljšuje stik s cesto in zagotavlja enakomeren pritisk pnevmatike na podlago, s tem pa kratko zavorno pot na suhih cestah. Širok ter čvrst zunanji ramenski del zmanjšuje deformacijo tekalne plasti pnevmatike, kar omogoča natančnejše krmiljenje vozila in s tem vrhunsko zmogljivost na suhih cestah4. Pnevmatika je opremljena tudi s številnimi kanali AquaFlow, ki učinkovito odvajajo vodo in omogočajo oprijem na mokrih površinah. Poleg tega ima Fulda SportControl 2 izpopolnjeno naležno površino in zunanji presek, kar ji omogoča enakomerno obrabo in s tem več prevoženih kilometrov4. Lahka zgradba in tehnologija zmesi pa zmanjšujeta kotalni upor in energetske izgube, kar ima za posledico manjšo porabo goriva4.

 

 

SAVA

 

Intensa UHP 2: večja zmogljivost na suhih in mokrih cestah.

Blagovna znamka Sava je segment vrhunskih (UHP) letnih pnevmatik obogatila z novo pnevmatiko Intensa UHP 2, ki prinaša izboljšane lastnosti za večjo zmogljivost na suhih in mokrih cestah4. Pnevmatiko odlikujejo čvrsti bloki na zunanjem ramenskem delu, ki omogočajo boljši prenos sil in tako zagotavljajo učinkovito zaviranje. Zahvaljujoč izpopolnjeni zunanji obliki preseka plašča se naležna površina pnevmatike Intensa UHP 2 progresivno prilagaja spremembam zunanjih sil, zaradi česar ima voznik boljši nadzor nad vozilom na mokrih cestah4. Intensa UHP 2 ima tudi izpopolnjeno zgradbo, ki prinaša optimalno površino trenja in zmanjšuje energetske izgube, kar vodi k manjši porabi goriva in večjemu številu prevoženih kilometrov4. Pnevmatika Intensa UHP 2 je nedvomno pameten nakup, saj nudi evropsko kakovost, obenem pa je prijazna do denarnice.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

 

 

 

 

 

Opombe:

Opomba 1: Testiranje je po naročilu podjetja Goodyear Dunlop izvedel TÜV SÜD Product Service GmbH, potekalo pa je od septembra do oktobra 2015. Pnevmatiko so primerjali s tremi glavnimi konkurenčnimi pnevmatikami: Bridgestone Potenza S001, Michelin Pilot Sport 3 in Continental SportContact 5. Dimenzija pnevmatik: 225/45 R17 91Y; testno vozilo: VW Golf; kraj testiranja: Mireval (F), Papenburg (D) in TÜV SÜD PS Garching (D); poročilo št. 713066268.

 

Opomba 2: Glede na povprečje treh najnovejših pnevmatik glavne konkurence v segmentu UHP, na voljo v času testiranja (Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza S001, Continental SportContact 5). Testiranje je potekalo od septembra do oktobra 2015, izvedla pa ga je DEKRA po naročilu Goodyear Dunlop. Dimenzija pnevmatike: 225/45 R17 91Y; testno vozilo: VW GOLF VII – 150 CV; kraj testiranja: odprta cesta in testna proga FP01 s pogoji, opisanimi v testu #2015-137.

 

Opomba 3: Test je Dunlop naročil septembra 2015, izvedel pa ga je TÜV SÜD Product Service GmbH (Poročilo št. 713066268) v Mirevalu; dimenzija 225/45R17 91Y; Golf VI 1.4 TSI in Golf VI GTi. Rezultati testov: 4,1 % boljša vodljivost na suhi podlagi, 1,3 % hitrejši čas na krog na mokri progi in 5,6 % boljši rezultat na testu na mokri krožni progi v primerjavi s povprečjem testiranih vrhunskih konkurenčnih pnevmatik: Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza S001, Pirelli P Zero in Continental Sportcontact 5.

 

Opomba 4: V primerjavi s predhodnico.

16. marca 2017