Goodyear in Dunlop z novima letnima SUV pnevmatikama

Kranj, 29. marec 2018 – Zimske razmere na cestah v letošnjem letu vplivajo tudi na zimsko opremo na vozilih. Na vrata zdaj počasi trka pomlad in vozniki se že pripravljajo na menjavo pnevmatik. V družbi Goodyear Dunlop Sava Tires zato predstavljajo ponudbo letnih pnevmatik, med katerimi sta tudi dve novosti za voznike športnih terencev – Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV in Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV.

GOODYEAR

 

Novost: Eagle F1 Asymmetric 3 SUV,vrhunska SUV pnevmatika za optimalno zaviranje in vodljivost v vseh razmerah

Kot novost v letošnjem letu Goodyear predstavlja Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, najnovejši model v seriji pnevmatik Eagle F1 Asymmetric, ki se osredotoča na optimalno zaviranje in vodljivost v vsakršnih razmerah. Glavna značilnost pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV je tehnologija Active Braking, zahvaljujoč kateri se med zaviranjem poveča naležna površina pnevmatike in s tem njen oprijem, to pa omogoča krajšo zavorno pot na suhih in mokrih cestah.1 Boljši oprijem ter s tem učinkovitejše zaviranje in vodljivost pa zagotavlja tudi tehnologija Grip Booster,ki vključuje lepljivo zmes, zaradi katere se pnevmatika bolje drži površine ceste.

Glavne prednosti pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV potrjujejo tudi testi TÜV Süd, izvedeni po naročilu Goodyeara:nova pnevmatika je na suhih in mokrih cestah dokazala za 1,2 metra1 krajšo zavorno pot. Pnevmatiko odlikujeta še t.i. SUV-Optimized Construction tehnologija, ki pripomore k boljši vodljivosti vozila pri visoki hitrosti, povečuje togost v zavojih in zmanjšuje obrabo tekalne plasti ter UHP Cool Cushion Layertehnologija, ki obenem zmanjšuje kotalni upor.

 

Eagle F1 Asymmetric 3: pnevmatika za vrhunska vozila

Vrhunska pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 3 izhaja iz uspešne serije Eagle in zagotavlja boljši nadzor nad vozilom ter omogoča užitek v vožnji. Pnevmatika se lahko pohvali s kratko zavorno potjo na suhi in mokri podlagi, hkrati pa s svojo vodljivostjo.

 

EfficientGrip Performance: izredno uspešna na oznaki EU za pnevmatike

Letno pnevmatiko Goodyear EfficientGrip Performance izpopolnjujejo najsodobnejše tehnologije. Tako tehnologija WearControl pnevmatiki zagotavlja enakomerno obrabo po celotni površini, boljši oprijem na mokri podlagi in manjši kotalni upor skozi njeno celo življenjsko dobo. Pomembna je tudi plast CoolCushion Layer, ki preprečuje oziroma zmanjšuje segrevanje po celi površini pnevmatike, kar pripomore k njeni uspešni uvrstitvi na oznaki EU za pnevmatike. Obenem je del pnevmatike EfficientGrip Performance tudi tehnologija Active Braking, ki pripomore h krajši zavorni poti.

 

DUNLOP

 

Novost: Sport Maxx RT2 SUV, za lastnike športnih terencev, ki si želijo športne zmogljivosti

Nova letna pnevmatika Sport Maxx RT2 SUV nadgrajuje nadvse cenjeno serijo pnevmatik Dunlop Sport Maxx RT 2 in jo bogati z dimenzijami SUV. Pnevmatika se ponaša z izjemnim oprijemom na suhih in mokrih cestah ter zagotavlja odlično vodljivost, zavijanje in krmiljenje pri visoki hitrosti.

 

Dunlopovi inženirji so izpopolnili obliko pnevmatike za vozila SUV, kar se odraža v enakomerni porazdelitvi pritiska po naležni površini pnevmatike in poskrbi za enakomeren stik s cesto. To izboljšuje vodljivost, zavijanje in smerno stabilnost tudi pri visoki hitrosti.Za boljši oprijem na suhih in mokrih cestah poskrbi nova generacija zmesi tekalne plasti. Učinkovitejši oprijem in stik s cesto pri ostri vožnji in zavijanju pa zagotavlja tudi ojačan dezen tekalne plasti s kanali v obliki črke V pod ostrimi koti. Ta zmanjšuje premikanje tekalne plasti, zaradi česar je vzdržljivejša v vseh smereh.

 

Sport Maxx RT2: za izjemen oprijem in vodljivost

Dunlopova pnevmatika Sport Maxx RT2 se lahko pohvali z odličnim oprijemom in natančnostjo pri krmiljenju, voznikom pa omogoča nadzor tudi v situacijah, ki zahtevajo veliko zmogljivosti. V primerjavi s svojo predhodnico pnevmatika omogoča boljši oprijem v ovinkih, večjo natančnost pri krmiljenju in krajšo zavorno pot, še zlasti pri visoki hitrosti.

 

FULDA

 

SportControl 2: za nadzorovano športno vožnjo

Vrhunska letna pnevmatika Fulda SportControl 2 omogoča večjo zmogljivost na mokrih in suhih cestah, večje število prevoženih kilometrov in manjšo porabo v primerjavi s predhodnico. Vse to zagotavljajo številne karakteristike, kot so napreden dezen tekalne plasti, širok ter čvrst zunanji ramenski del, AquaFlow kanali in navsezadnje lahka zgradba ter tehnologija zmesi.

 

SAVA

 

Intensa UHP 2: večja zmogljivost na suhih in mokrih cestah

Letna pnevmatika Sava Intensa UHP 2, ki sodi v segment vrhunskih letnih pnevmatik, prinaša visoko zmogljivost na suhih in mokrih cestah. Njena zgradba s čvrstimi bloki na zunanjem ramenskem delu omogoča boljši prenos sil in tako zagotavlja učinkovito zaviranje. Izpopolnjena zgradba pnevmatike omogoča optimalno površino trenja in zmanjšuje energetske izgube, kar se odraža v manjši porabi goriva in večjemu številu prevoženih kilometrov v primerjavi s predhodnico.

 

Opombe

1 V primerjavi z naslednjo najboljšo konkurenčno pnevmatiko. Testiranje je oktobra 2017 po naročilu Goodyear Dunlop izvedel TÜV SÜD Product Service GmbH. Testirane pnevmatike: Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, Bridgestone Dueler H/P Sport; Michelin Latitude Sport 3, Pirellli P Zero Rosso. Dimenzija pnevmatike: 255/50 R19 107Y; testno vozilo: BMW X5; kraj testiranja: Mireval (F), Papenburg (D), Garching (D); poročilo št. 713117618G, na voljo v brošuri

2 Testiranje je oktobra 2017 po naročilu Goodyear Dunlop izvedel TÜV SÜD Product Service GmbH. Nova UHP, dimenzija pnevmatik: 255/50 R19; testna vozila: BMW X5, Mazda Tribute; kraj testiranja: Mireval (F), Papenburg (D), TÜV SÜD Garching (D); poročilo št. 713117618D-04.

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

03. aprila 2018