Goodyear je zasnoval konceptno pnevmatiko za Toyotino vozilo Aygo X prologue

Izstopajoča konceptna pnevmatika se ponaša z odlično zmogljivostjo in dinamičnim videzom, s čimer dopolnjuje drzen značaj križanca.

Kranj, 1. april 2021 – Podjetji Goodyear in Toyota že skoraj dve desetletji sodelujeta pri razvoju inovativnih konceptov, katerih namen je oblikovanje mobilnosti v prihodnosti. Najnovejši primer takšnega sodelovanja je zasnova pnevmatike za konceptno vozilo Aygo X prologue, novo generacijo Toyotinega mestnega malčka, ki v segment vozil iz razreda A prinaša svež veter in drzno oblikovno smer. Vozilo je Toyotin odgovor na povečano povpraševanje po križancih, katerih delež na evropskem avtomobilskem trgu vztrajno raste, saj združuje vsestranskost in okretnost majhnih mestnih avtomobilov z robustnostjo, udobjem in prostornostjo športnih terencev.

 

Goodyear je zasnoval konceptno pnevmatiko za Toyotino vozilo Aygo X prologue.

V pozornost vzbujajoči zasnovi vozila Aygo X prologue se prepletata mladostna igrivost in ostrina. Med glavnimi značilnostmi dizajna je prepoznavna heksagonalna tematika, ki jo soustvarjajo tudi meglenke, prezračevalna mreža in zadnje luči.

 

Heksagonalna oblika je služila kot stična točka in navdih tudi strokovnjakom Goodyeara, saj so jo prenesli v dinamični vzorec tekalne plasti in izstopajočo lasersko izrezano bočnico pnevmatike ter tako odlično poudarili močan značaj vozila. Konceptna Goodyearova pnevmatika se ponaša tudi z robustno zmogljivostjo, ki se povsem prilega zasnovi Toyote Aygo X prologue.

 

Video predstavitev vozila Toyota Aygo X prologue z Goodyearovimi konceptnimi pnevmatikami si lahko ogledate na povezavi.

Pnevmatika dopolnjuje drzen značaj križanca, ki predstavlja Toyotino vizijo segmenta A.
Konceptno pnevmatiko zaznamuje izstopajoča lasersko izrezana bočnica.
V Goodyearu so heksagonalno obliko prenesli tudi v vzorec tekalne plasti in bočnico pnevmatike.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

01. aprila 2021