Goodyear na dirkalnih stezah tudi v svetu e-športa

Ta konec tedna bo Goodyear še dodatno utrdil svoj položaj v svetu virtualnega športa. Z njegovimi virtualnimi pnevmatikami bodo namreč opremljeni vsi avtomobili na e-športnem prvenstvu WTCR – dirkah turnih avtomobilov za svetovni pokal FIA. Svoj povratek v motošport na svetovni ravni je Goodyear sicer v letošnji sezoni že obeležil z zmagami na vzdržljivostnem svetovnem prvenstvu FIA World Endurance Championship in novim partnerstvom z WTCR, sedaj pa svoj povratek na dirkalne steze nadaljuje še s spektakularnimi virtualnimi dirkami.

Kranj, 12. junij 2020 – Medtem ko ekipe in navijači nestrpno čakajo na nadaljevanje sezone motošporta, industrija in širša skupnost zapolnjujeta nastalo vrzel z virtualnim dirkanjem, ki privablja vse več navdušencev. Vozniki na virtualnih dirkah tekmujejo kar doma, z uporabo simulatorjev, navijači pa se jim lahko na spletu pridružijo in jih spremljajo v živo, kot bi jih spremljali na dirkah v resničnem življenju.

 

Goodyear je edini dobavitelj pnevmatik za prvenstvo WTCR.

V svet e-športa se aktivno vključuje tudi Goodyear, pri čemer svoj vstop v virtualne dirke WTCR in 24 ur Le Mansa gradi na že obstoječem sodelovanju na vodilnih dirkalnih prvenstvih. Goodyear je namreč edini dobavitelj pnevmatik za prvenstvo WTCR, zato bodo z virtualnimi pnevmatikami Goodyear opremljeni vsi avtomobili, ki bodo tekmovali na tem e-športnem prvenstvu. Slednje se bo začelo v nedeljo, 14. junija. Tako bo še pred prvo pravo dirkaško preizkušnjo v resničnem življenju, ki bo sledila kasneje v letošnjem letu, omenjeno virtualno prvenstvo za pnevmatike Goodyear Eagle F1 SuperSport za turne avtomobile prvi tekmovalni nastop na turnih dirkah iz samega svetovnega vrha.

 

Obenem bodo ta konec tedna, 13. in 14. junija, na zgodovinskih dirkah 24 ur Le Mansa prvič prikazane nove Goodyearove označbe. Dirka ‛24 Hours of Le Mans Virtual’ je e-športna dirka, ki se bo odvijala v dneh, ki so bili prvotno določeni za resnično 88. dirko ‘francoske vzdržljivostne klasike’. Goodyearove označbe, ki bodo na progi slovesno odkrite v času dejanske dirke v septembru, bodo tako prvič prikazane prav virtualno.

 

»V času izrednih varnostnih ukrepov je e-športu priljubljenost močno narasla. Predvidevamo, da se bo ta trend nadaljeval, tudi ko se bodo začele ‘prave’ dirke, saj e-šport resnično povezuje navijače in njihove dirkalne junake,« je ob tej priložnosti poudaril Ben Crawley, Goodyearov direktor za motošport. »Dolgoročno bomo iskali načine, kako pomagati programerjem natančno reproducirati dejansko zmogljivost Goodyearovih dirkalnih pnevmatik ter odločitve glede izbire pnevmatik in strategije postankov za njihovo menjavo vnesti tudi v e-šport. Kratkoročno pa to predstavlja priložnost, da se povežemo z navijači in našo svetovno znano znamko prenesemo tudi v hitro rastoči svet virtualnega dirkanja.«

 

Še pred začetkom omenjenega e-športnega svetovnega prvenstva smo Goodyear lahko videli že na virtualnih dirkah evropskega prvenstva v dirkanju s tovornjaki in ligi eNASCAR.

Z Goodyearovimi virtualnimi pnevmatikami bodo opremljeni vsi avtomobili na e-športnem prvenstvu WTCR.
Goodyear svoj povratek v motošport nadaljuje tudi s spektakularnimi virtualnimi dirkami.
Virtualno dirkanje privablja vse več navdušencev.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

12. junija 2020