Goodyear na dirki 24 ur Le Mansa dokazal izjemno zmogljivost

Kranj, 24. avgust 2021 – Na letošnji 89. dirki 24 ur Le Mansa, najprestižnejši vzdržljivostni dirki na svetu, je Goodyear z dirkalnimi pnevmatikami Goodyear Eagle F1 SuperSport opremil celoten razred LMP2. Popolnoma nova serija dirkalnih pnevmatik je tekmovalnim ekipam zagotavljala zanesljivost, trpežnost in zmogljivost vseh 24 ur spektakularne dirke.

Na Goodyearovih gladkih in srednjih pnevmatikah ter pnevmatikah za mokro podlago so tekmovali vsi dirkalniki razreda LMP2, torej kar 25 avtomobilov, pri čemer je po 24 urah dirkanja in razburljivih preobratih nepozabno zmago dosegla belgijska ekipa WRT (Ferdinand Habsburg, Robin Frijns in Charles Milesi). Frijns je ves zaključni krog vozil tesno skupaj s Tomom Blomqvistom, voznikom JOTE, na koncu pa je ciljno črto prevozil le 0,727 sekunde pred njim. Blomqvist si je dirkalnik JOTA delil s Stoffelom Vandoornom in Seanom Gelaelom. Bronasto lovoriko pa je že drugo leto zapored osvojila ekipa Panis Racing.

 

Goodyear je sicer že na lanskoletni dirki v Le Mansu v odprti konkurenci s pnevmatikami opremljal pet avtomobilov, z letošnjim letom pa je izbran za izključnega dobavitelja v kategoriji LMP2. Na letošnji dirkaški poslastici je tako Goodyear prvič v zgodovini zagotovil pnevmatike za celoten razred LMP2, najobsežnejšo kategorijo te dirke.

Vzdržljivost pnevmatik na tako intenzivni preizkušnji, kot je Le Mans, igra še posebej pomembno vlogo.
Na letošnji dirki 24 ur Le Mansa je Goodyear z dirkalnimi pnevmatikami Goodyear Eagle F1 SuperSport opremil razred LMP2.
Nepozabno zmago je dosegla belgijska ekipa WRT, drugo mesto je osvojila ekipa JOTA, bronasta lovorika pa je pripadla ekipi Panis Racing.

Več kot 650 kilometrov na enem setu pnevmatik

Goodyear je za dirko v Le Mansu izbral eno specifikacijo slick, in sicer enako zmes ‘C’ spec, kot so jo doslej ekipe LMP2 uporabljale na vseh letošnjih vzdržljivostnih dirkah svetovnega prvenstva FIA (WEC) in evropske serije Le Mans (ELMS). Ta medium-plus zmes je bila izbrana v podporo ciljem organizatorja, da se zagotovi zadostna razlika v tempu med posameznimi razredi.

 

Vzdržljivost pnevmatik na tako intenzivni preizkušnji, kot je Le Mans, igra še posebej pomembno vlogo. Gladke dirkalne pnevmatike Goodyear Eagle F1 SuperSport so zagotovo dokazale svojo trpežnost, saj je posamezna ekipa ponoči, ko so bile temperature nižje, z enim samim kompletom pnevmatik prevozila kar več kot 650 km. To je enkrat več, kot je dolga dirka Formule 1! Izjemna trpežnost te pnevmatike je namreč mnogim ekipam omogočila odločitev, da ponoči kar štiri postanke ali več opravijo brez menjave pnevmatik.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

24. avgusta 2021