Goodyear na dirki tovornjakov v Misanu združuje virtualnost z resničnostjo

Goodyear skupaj z Euro Truck Simulator 2 (ETS2), računalniško igrico, ki simulira logistiko tovornega vozila, izziva ljubitelje računalniških iger, da pravočasno virtualno dostavijo tovorne dirkalne pnevmatike na dirko evropskega prvenstva FIA s tovornjaki ETRC, ki bo 26. in 27. maja v Italiji na dirkališču v bližini mesta Misano Adriatico. Goodyear tako združuje virtualnost z realnostjo, saj kot ekskluzivni partner prvenstva s pnevmatikami oskrbuje vse udeležence dirke, hkrati pa v zakulisju sodeluje s kabino virtualne resničnosti, prek katere predstavlja inovativne digitalne rešitve Goodyear Proactive Solutions.

 

Kranj, 23. maj 2018 – Goodyear že od leta 2004 proizvaja namensko razvite tovorne dirkalne pnevmatike, s katerimi oskrbuje udeležence evropskega prvenstva FIA1 v dirkanju s tovornjaki. Sodelovanje na prvenstvu Goodyearu omogoča nazoren prikaz zmogljivosti njihovih pnevmatik tudi v najekstremnejših pogojih, s čimer dokazuje svoj vodilni položaj v inovativnosti na področju tovornih pnevmatik.

Goodyear letošnji FIA dirki dodaja tudi novo dimenzijo, saj s sodelovanjem z računalniško igrico Euro Truck Simulator 2, navdušencem nad računalniškimi igricami daje priložnost, da na dogodku sodelujejo kot virtualni udeleženci in pomagajo dostavljati pnevmatike. Udeleženci tekem pa bodo poleg vznemirjenja, ki ga ponuja sama dirka, lahko bolj kot kadarkoli doslej uživali v navijaški zabaviščni vasi. Goodyear bo v zakulisju dirke poleg iger, razstavljenih pnevmatik in predstavitev le-teh, poskrbel tudi za virtualno resničnost in z njeno pomočjo obiskovalcem predstavil Goodyearove proaktivne digitalne rešitve za vozne parke gospodarskih vozil, t. i. Goodyear Proactive Solutions, za upravljanja pnevmatik na osnovi podatkov v realnem času.

 

Euro Truck Simulator 2

V okviru dirke s tovornjaki v Misanu lahko s programom SCS in igrice ETS2 igralci sodelujejo na spletnem dogodku “World of Trucks Event ─ Start Your Engines”, kjer bodo vsi igralci, prijavljeni v projekt Svet tovornjakov (www.worldoftrucks.com), izzvani, da virtualno dostavijo Goodyearove tovorne dirkalne pnevmatike in ostalo opremo na dirko ETRC Misano. Igra ni samo zabavna ampak tudi poučna, saj so med igralci tudi pravi vozniki tovornjakov, med katerimi so nekateri postali vozniki prav zaradi igranja te igrice. Igralci lahko vozijo kateri koli zgibni tovornjak ter poberejo tovor na eni izmed dvanajstih lokacij v Evropi in ga po poti, dolgi več kot 200 kilometrov, dostavijo na cilj. Igra se nadgrajuje, igralci lahko kupujejo nova vozila in skladišča ter najemajo voznike, da delajo zanje. Svoje tovornjake lahko tudi prilagodijo po meri, pri čemer imajo na voljo več tipov motorjev, menjalnikov, šasij, dodatne opreme, poslikav in še veliko več. Uspešni udeleženci bodo v igri posebej nagrajeni tako, da bodo svoje pošiljke na dirkališče dostavili v priklopniku, na katerem bodo oznake blagovnih znamk Goodyear, Krone in ETRC.

 

Tovorne dirkalne pnevmatike Goodyear na prvenstvu FIA v dirkanju s tovornjaki

Novost prve dirke letošnjega leta je sveža in raznolika startna mreža, saj nova sezona omogoča 20 prijav za celotno sezono in precejšnje število udeležencev posameznih dirk. Stalnica evropskega prvenstva FIA v dirkanju s tovornjaki pa ostaja Goodyearovo partnerstvo z ETRC, rezultat katerega je Goodyearovo 14-letno oskrbovanje tekmovalnih ekip s tovornimi dirkalnimi pnevmatikami dimenzije 315/70R22.5. Za razliko od klasičnih tovornih pnevmatik je njihova karkasa spremenjena tako, da omogoča večjo zmogljivost ter zmanjšuje nevarnosti pregrevanja in povečanja bočne togosti. Goodyearove tovorne dirkalne pnevmatike imajo tudi poseben dezen tekalne plasti, ki zagotavlja visoko raven oprijema tako na suhi kot na mokri progi. Značilnost pnevmatik je tudi RFID (Radio Frequency Identity), ki vsaki pnevmatiki zagotavlja edinstveno identiteto, da lahko FIA spremlja posamezne pnevmatike in zagotavlja, da vse ekipe upoštevajo predpise, ki zadevajo število dirkalnih pnevmatik in njihovo uporabo.

 

Več informacij o programu SCS in igrici ETS2 lahko najdete na uradnem blogu programa SCS ali na enem od Facebookovih profilov podjetja (SCS Software ali ETS2), več podatkov o evropskem prvenstvu FIA v dirkanju s tovornjaki pa lahko poiščete na uradni spletni strani dogodka.

Za boljši vpogled vam je na voljo tudi video.

 

1Fédération Internationale de l’Automobile (Mednarodna avtomobilska zveza)

 

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

24. maja 2018