Goodyear na sejmu CES predstavil 100-milijonski naložbeni sklad in celostno platformo za vzdrževanje voznih parkov

Goodyear je na sejmu elektronike CES 2020, ki se je pretekli teden odvil v Las Vegasu, naznanil ustanovitev 100 milijonov dolarjev vrednega naložbenega sklada Goodyear Ventures. S slednjim se bo podjetje še izraziteje usmerilo v iskanje tehnoloških rešitev, ki bodo odgovarjale na številne izzive mobilnosti v prihodnosti. Že letos so na sejmu predstavili celostno platformo za vzdrževanje vozil AndGo, ki s kombinacijo inteligentnih pnevmatik, napovedne analitike in zanesljive servisne mreže omogoča neposredno spremljanje stanja voznih parkov, s tem pa njihovo pravočasno vzdrževanje.

Kranj, 13. januar 2020 – Goodyear bo z novim kapitalskim skladom Goodyear Ventures, ki so ga premierno predstavili na tehnološkem sejmu CES 2020 v Las Vegasu, 100 milijonov dolarjev namenil nadaljnjim investicijam v tehnološke mobilnostne rešitve. Pri tem se bodo osredotočili predvsem na sodelovanje z zagonskimi podjetji, s katerimi si delijo vizijo trajnostnih, varnih in novih izkušenj v mobilnosti. Goodyearova prizadevanja bodo usmerjena v več tematskih sklopov, kot so električne in avtonomne tehnologije, rešitve za povezano mobilnost, nova generacija javnih prevozov, infrastruktura prihodnosti ter nove tehnologije in materiali za izdelavo pnevmatik.

 

Goodyear se bo z novim skladom Goodyear Ventures še izraziteje usmeril v iskanje naprednih mobilnostnih rešitev.

Že letos so v skladu s tem na sejmu predstavili tudi svojo inovativno platformo AndGo, ki voznim parkom zagotavlja stalno pripravljenost na delovanje. Vozila, vključena v storitev, bodo namreč deležna rutinskih pregledov in spremljanja stanja pnevmatik s pomočjo inteligentnih senzorjev. S časovnim načrtovanjem bodo lahko upravitelji voznih parkov hitro in enostavno aktivirali široko servisno mrežo, s čimer bodo vozila brez daljših prekinitev ohranjali v voznem stanju.

 

S celostno platformo AndGo bodo v podjetju voznim parkom omogočili neposredno spremljanje stanja vozil.

 

Platforma AndGo prinaša konec ugibanj, kdaj vzdrževati vozne parke, upraviteljem pa omogoča možnost popolne osredotočenosti na izpolnjevanje želja svojih uporabnikov. Inovativna storitev nudi odgovor na številne izzive mobilnosti v prihodnosti, kot so na primer povečana potreba po javnih prevozih in uporabi storitev deljenih prevozov ter vzdrževanje avtonomnih vozil, ki so trenutno v razvoju. AndGo je za zdaj na voljo na nekaterih ameriških trgih, sredi leta 2020 pa se bo uporaba platforme razširila tudi v druge države.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

13. januarja 2020