Goodyear najavil odprtje tovarne za avtomatizirano proizvodnjo pnevmatik

Kranj, Slovenija – 15. september 2017 – Družba Goodyear Tire & Rubber je objavila, da namerava v Luksemburgu odpreti novo tovarno, v kateri se bo uporabljal inovativen proizvodni proces. Družba bo tako lahko učinkoviteje sledila vse večjemu povpraševanju po vrhunskih pnevmatikah. Proces, ki so ga poimenovali Mercury, vključuje visoko avtomatizirane, med seboj povezane delovne postaje, kjer se z uporabo aditivnih tehnologij v majhnih serijah učinkovito proizvajajo vrhunske pnevmatike.

 

Goodyearov predsednik in glavni izvršni direktor Richard J. Kramer je načrte oznanil na slavnostnem dogodku ob septembrskem začetku gradnje tovarne:“Mercury je odziv na vse večjo kompleksnost v industriji pnevmatik, saj se število modelov vozil in možnosti, ki so na voljo potrošnikom, nenehno povečuje,” je povedal Kramer. “Omogoča nam, da smo hitrejši in prožnejši, da odgovorimo vse večjemu povpraševanju po majhnih količinah vrhunskih Goodyear pnevmatik z visokimi maržami ter jih hitreje kot kadarkoli dostavimo kupcem. Dopolnil bo naše obstoječe kapacitete za masovno proizvodnjo in nam omogočil resnično konkurenčno prednost.”

 

Nova tovarna, ki naj bi jo odprli leta 2019, se nahaja v bližini Goodyearovega luksemburškega centra za inovacije in tamkajšnjih testnih prog. Družba je za investicijo v tovarno, ki bo letno proizvedla 500.000 pnevmatik in odprla 70 novih delovnih mest s polnim delovnim časom, namenila 77 milijonov dolarjev.

 

Tehnologijo za proizvodni proces Mercury so zadnjih pet let razvijali in preizkušali v Goodyearovih centrih za inovacije in razvoj. Proces Mercury so poimenovali po Merkurju, mitičnem bogu trgovine in potovanj, od katerega je za Goodyearov logotip s krilato nogo dobil navdih tudi ustanovitelj družbe, Frank A. Seiberling.

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
vodja komunikacij
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

15. septembra 2017