Goodyear naznanja povratek na 24 ur Le Mansa in svetovno prvenstvo FIA WEC

Goodyear se z novo serijo dirkalnih pnevmatik, razvitih za vzdržljivostno svetovno prvenstvo FIA World Endurance Championship (WEC), vrača v mednarodni svet dirkanja s športnimi avtomobili. Pnevmatike bodo ob pričetku sezone 2019/2020 premierno predstavljene na avgustovski dirki v Silverstoneu, svojevrsten vrhunec pa bo predstavljal povratek na 24 ur Le Mansa, kjer je Goodyear doslej nanizal že štirinajst zmag.

 

Goodyear se vrača v svet dirkanja s športnimi avtomobili.

Kranj, 12. junij 2019 – Goodyear v svojih centrih za inovacije, v Hanauu v Nemčiji in Colmar-Bergu v Luksemburgu, že več kot leto dni razvija novo serijo dirkalnih pnevmatik, sočasno z najnovejšo serijo cestnih pnevmatik Eagle F1 SuperSport, namenjeno visokozmogljivim super avtomobilom. S tem je podjetje poskrbelo za odličen prenos tehnologije in razvojnega napredka med cestnimi in dirkalnimi pnevmatikami ter zagotovilo, da pnevmatike voznikom omogočajo prednosti obeh serij.

 

Nove dirkalne pnevmatike bodo avgusta premierno predstavljene v Silverstoneu na otvoritveni tekmi sezone 2019/2020 prvenstva FIA WEC. FIA WEC poteka na štirih celinah, med dirkaškimi preizkušnjami, ki trajajo od 4 do 24 ur, pa je tudi legendarna preizkušnja 24 ur Le Mansa, kjer so avtomobili z Goodyear pnevmatikami doslej slavili že štirinajstkrat. Tovrstne dirke, kjer odločilni dejavnik za uspeh tvorita izbira strategije in pnevmatik, so odlična priložnost za predstavitev Goodyearovih novih tehnologij na širokem razponu različnih prototipov in avtomobilov GT.

 

Povratek v mednarodni svet dirkanja s športnimi avtomobili predstavlja novo poglavje Goodyearove bogate dirkaške zgodovine, zaznamovane s številnimi uspehi. Pnevmatike Goodyear so bile namreč poleg uspehov na Le Mansu in v ameriškem prvenstvu IMSA deležne tudi 368 zmag na dirkah za veliko nagrado Formule 1, kar je rekord, ki ga ni presegel še nihče.

Pnevmatike bodo premierno predstavljene na otvoritveni tekmi svetovnega prvenstva FIA WEC.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

13. junija 2019