Goodyear okrepil razvoj pnevmatik z najsodobnejšim simulatorjem vožnje

Goodyear, ki je kot prvi na svetu svoje pnevmatike pričel razvijati tudi s pomočjo dinamičnega simulatorja vožnje, bo z najsodobnejšim simulatorjem DiM250 DYNAMIC obogatil zmogljivosti svojega evropskega centra za inovacije.

Kranj, 11. februar 2021 – Goodyear bo z namestitvijo novega dinamičnega simulatorja vožnje priznanega ameriškega podjetja VI-grade še dodatno okrepil razvoj pnevmatik v svojem inovacijskem centru v Colmar-Bergu v Luksemburgu. Prvi dinamični simulator  DiM250 DYNAMIC so sicer pred kratkim pričeli uporabljati v inovacijskem centru v Akronu v ZDA.

 

Goodyear se je pridružil družbi Starship pri revolucioniranju področja avtonomnih dostav.

Simulatorji vožnje so namenjeni razvoju, testiranju in preverjanju modelov pnevmatik povsem na začetku razvojnega cikla, s čimer je mogoče še pred izdelavo prvega prototipa določiti, katere pnevmatike imajo najboljše lastnosti. Poleg izpopolnjevanja številnih zmogljivosti pnevmatik tovrsten tehnološki razvoj omogoča tudi večjo usklajenost z dinamiko razvojnega procesa avtomobilske industrije ter še boljše sodelovanje z avtomobilskimi proizvajalci, predvsem na področju razvoja pnevmatik za prvo opremo vozil.

 

Na video posnetku namestitve in delovanja simulatorja DiM250 DYNAMIC v inovacijskem centru v Akronu (ZDA) si lahko ogledate, kako bo preizkušanje pnevmatik izgledalo tudi v inovacijskem centru v Luksemburgu.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

11. februarja 2021