Goodyear predstavlja novo pnevmatiko za rudarstvo

Pnevmatika RH-4A+ voznim parkom zagotavlja nižje obratovalne stroške ter večjo produktivnost v težkih razmerah na skalnatem terenu.

Kranj, 11. november 2020 – Goodyearova nova pnevmatika OTR predstavlja brezkompromisno rešitev za dolgotrajno uporabo na skalnatem terenu. Pnevmatika RH-4A+ je bila namreč namensko razvita za težke razmere v rudarskih deloviščih, kjer s svojim prepletom prednosti voznim parkom omogoča izboljšano produktivnost ter nižje obratovalne stroške na uro.

 

Goodyearova nova pnevmatika RH-4A+ za rudarstvo.

Nova pnevmatika v primerjavi s svojo predhodnico RM-4B+(1) ponuja kar do 12 odstotkov več delovnih ur, preden jo je potrebno zamenjati. Ponaša se s tekalno plastjo E-4+ z izredno globokim profilom ter velikim razmerjem med stično površino in kanali, kar zagotavlja daljšo dobo uporabnosti in večjo odpornost proti nastanku zarez. Večjo trpežnost bočnice in bočno stabilnost nudijo Goodyearova nova tehnologija Durawall Technology® ter širše platišče in širša zasnova noge. Zahvaljujoč lamelam v osrednjem delu tekalne plasti ter žepkom in stranskim zarezam na izbočenih elementih ramenskega dela pa pnevmatiko odlikuje tudi nizka delovna temperatura. K optimizaciji življenjske dobe pnevmatike Goodyear RH-4A+ pa bistveno pripomore tudi Goodyearov program za spremljanje zmogljivosti pnevmatik EMTrack. Z njegovo pomočjo lahko uporabniki v realnem času preverjajo stanje pnevmatik ter se na podlagi tega odločajo za njihove rotacije in zamenjave ter upravljanje zalog.

 

Pnevmatika Goodyear RH-4A+ je trenutno na voljo v dimenzijah 59/80R63, 46/90R57 in 27.00R49.

 

1 Terenske študije so bile izvedene z dimenzijo 46/90R57 aprila 2019.

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

11. novembra 2020