Goodyear predstavlja novo pnevmatiko za uporabo v pristaniščih in industriji

Pnevmatika EV-4M s trizvezdično radialno konstrukcijo se med drugim ponaša z daljšo življenjsko dobo, manjšo obrabo tekalne plasti, večjo stabilnostjo ob močni obremenitvi ter zagotavljanjem udobnejše vožnje, s čimer predstavlja idealno rešitev za manipulacijo tovora v pristaniščih in industriji.

Kranj, 12. april 2021 – Goodyearova nova pnevmatika EV-4M je bila namensko razvita za potrebe sodobne pristaniške in industrijske dejavnosti, kjer je trpežnost pnevmatik odločilnega pomena za doseganje izboljšane produktivnosti. Pri njenem razvoju se je Goodyear tako še posebej osredotočil na zmanjšanje obrabe tekalne plasti, obenem pa se je posvetil tudi zagotavljanju večjega udobja voznika. Pnevmatika EV-4M, ki je del Goodyearovega širokega nabora radialnih pnevmatik za manipulacijo v pristaniščih, nudi prilagojene rešitve za kontejnerske in teleskopske manipulatorje, viličarje, luška dvigala, mostna dvigala, vozila za luške prevoze in podobno opremo.

 

Goodyearova pnevmatika EV-4M zagotavlja večjo trpežnost, stabilnost in udobje.

Daljša življenjska doba in večja trpežnost

Pnevmatiko EV-4M odlikuje posodobljena radialna zgradba, ki omogoča bolj gladko in udobno vožnjo, manjšo obrabo tekalne plasti ter večjo trpežnost. Kombinacija zmesi tekalne plasti in globine profila z industrijsko oznako IND-4 še dodatno prispeva k večji odpornosti proti obrabi, saj lahko pnevmatika opravi številne delovne ure ter se ob tem manj segreva. Večja vrednost TKPH/TMPH (tonski kilometer na uro/tonska milja na uro)* pa pripomore k višji povprečni delovni hitrosti in pri vožnji na večje razdalje.

Goodyearova pnevmatika EV-4M zagotavlja večjo trpežnost, stabilnost in udobje.

Večja stabilnost v vseh vremenskih razmerah

Pnevmatika EV-4M zagotavlja boljši oprijem in učinkovitejše zaviranje*, kar vpliva na večjo stabilnost in boljši nadzor nad pristaniškimi delovnimi stroji v vsakem vremenu. Za to so zaslužni tudi široki obodni kanali tekalne plasti pnevmatike s prečnimi lamelami, ki povečujejo zmogljivost na mokri podlagi. Robustna pnevmatika pa se obenem ponaša še z ojačano konstrukcijo karkase, močnejšim žičnim jedrom, ojačanim polnilom in z vložki v bočnicah, kar zagotavlja povečano stabilnost manipulatorjev ob močni obremenitvi.

 

Pnevmatika Goodyear EV-4M, ki je trenutno na voljo v dimenziji 450/95R25 z dvema indeksoma nosilnosti/hitrosti: 204A5 za luška dvigala in 200A5 za uporabo v industriji, je del celovite ponudbe za vozne parke Goodyear Total Mobility. Slednja združuje zanesljive izdelke, storitve in rešitve s področja upravljanja pnevmatik, s čimer voznim parkom prinaša povečanje produktivnosti in učinkovitosti poslovanja ter znižanje operativnih stroškov.

Goodyear predstavlja novo pnevmatiko EV-4M za uporabo v pristaniščih.

* V primerjavi z Goodyear EV-4R

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

12. aprila 2021