Goodyear preizkuša uporabo inteligentnih pnevmatik v voznih parkih

Goodyear je nedavno začel z izvajanjem dveh pilotnih projektov, v sklopu katerih je s svojimi inteligentnimi pnevmatikami opremil vozila evropske transportno-logistične skupine Redspher in ameriškega zagonskega podjetja Priva. Mobilnostna rešitev voznim parkom omogoča neprekinjeno spremljanje stopnje obrabe in tlaka pnevmatik. Tako lahko izboljšajo poslovanje, saj jim rešitev pravočasno napove potrebno vzdrževanje, s čimer vozila brez daljših nepričakovanih prekinitev ohranijo v voznem stanju.

Kranj, 7. januar 2020 – Goodyear svoje inteligentne rešitve, ki voznim parkom omogočajo spremljanje stanja pnevmatik ter uporabo tako pridobljenih podatkov za povečanje zmogljivosti in varnosti, nudi v dveh novih pilotnih programih. V Evropi so se povezali s transportno-logistično skupino Redspher, ki deluje v 19 državah, kjer s svojo platformo Rubiwin ponuja storitve dostav na zahtevo. Nekatera njihova dostavna in servisna vozila uporabljajo Goodyearove inteligentne pnevmatike z vgrajenimi senzorji, ki omogočajo neprekinjeno spremljanje ter beleženje stopnje obrabe in tlaka v pnevmatikah. S pomočjo analize pridobljenih podatkov in povezovanja z Goodyearovimi naprednimi algoritmi lahko upravitelji natančneje določijo, kdaj bo treba pnevmatike servisirati oziroma menjati. Vozila, ki dnevno prevozijo izjemno dolge razdalje, nekatera tudi več kot 700 kilometrov, tako dalj časa ohranjajo v voznem stanju in se izognejo prekinitvam, kar je za pravočasne dostave ključnega pomena.

 

Privina pisarna na kolesih, ki je urejena v Mercedesovem kombiju, nudi zasebnost in povezavo ter s svojo opremo omogoča produktivnost, sodelovanje in počitek..

S podobnim pilotnim projektom je Goodyear pričel tudi v ZDA, kjer je z inteligentnimi pnevmatikami opremil vozni park zagonskega podjetja Priva, ki potujočim poslovnežem ponuja mobilne pisarne. Sodelovanje Privi omogoča natančnejše napovedi o kratkoročnih potrebah po vzdrževanju pnevmatik, zaradi česar je čas izpada vozil izjemno kratek, s tem pa se poveča sama učinkovitost njihovega poslovanja.

 

Oba projekta ponazarjata Goodyearova prizadevanja, da bi zagotovil celovite rešitve za mobilnost prihodnosti. Prav tehnologije napovednega vzdrževanja so namreč bistvene za varnost in zanesljivost tovrstnih sistemov ter lahko pomembno pomagajo pri proaktivnem načrtovanju upravljanja voznih parkov.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

07. januarja 2020