Goodyear prejemnik energetske nagrade za projekt Pozorni (!) za okolje

Kranj, 20. 4. 2016 – Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je v okviru konference 18. Dnevi energetikov, ki je 19. in 20. aprila 2016 potekala v Portorožu, prejela Energetsko nagrado 2016 časnika Finance. Strokovna nagrada komisije je bila podeljena v kategoriji »Promocijski projekt URE/OVE« za okoljsko kampanjo Pozor(!)ni za okolje. Z njo družba osvešča o problematiki ogljičnega odtisa, predvsem srednješolsko mladino in tudi širšo javnost.

 

Razpis za Energetske nagrade 2016 so v okviru 18. Dnevov energetikov, ki jih organizira Akademija Finance v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan, osvetlile tudi najboljše energetsko učinkovito podjetje ali ustanovo, energetsko učinkovit projekt ter energetski promocijski projekt. Najboljši v poslednji kategoriji je prav projekt Pozor(!)ni za okolje, ki ga družba Goodyear Dunlop Sava Tires v letošnjem šolskem letu izvaja že šestič zapored.

 

Zgovorno o tem, zakaj kampanja Pozor(!)ni za okolje izstopa, govorijo naslednji podatki:

  • Projekt v šolskem letu 2015/2016 združuje 61 partnerjev, od tega 28 partnerskih organizacij in 33 srednjih šol s 16.000 dijaki iz vse Slovenije.
  • Neposredno je v kampanjo vključenih okoli 170 najbolj ozaveščenih dijakov, 50 mentorjev in 40 predstavnikov partnerskih organizacij.
  • Zavzetost dijakov za izvajanje okoljsko odgovornih praks potrjuje tudi anketa, izvedena med šolami jeseni lanskega leta – kot posledica že šestletnih prizadevanj družbe za zmanjševanje ogljičnega odtisa se večina šol (83 %) lahko pohvali z visoko okoljsko odgovornostjo.

 

Med prejemniki energetskih nagrad Financ: Renata Košir in Simona Dijak iz družbe Goodyear Dunlop Sava Tires tretja in četrta z leve. Vir: Finance

Energetska nagrada 2016 potrjuje, da se je družba ambiciozno lotila pereče problematike zmanjševanja ogljičnega odtisa. Družba postaja pomemben akter pri osveščanju mladih o varovanju okolja in svoje družbeno odgovorno poslanstvo zgledno uresničuje tudi s strokovnega vidika. S tem, ko kampanja z leti prerašča že kar v nacionalno gibanje mladih, imajo okoljska prizadevanja družbe Goodyear Dunlop Sava Tires tudi širši družbeni odtis. Nagrada je nenazadnje priznanje vsem sodelavcem, ki »zeleno sporočilo« projekta širijo na delovnem mestu, pa tudi doma in med prijatelji.

 

Več informacij o natečaju na spletnih straneh Financ v prispevku Nagrade, ki so prav zares energetske in v prispevku Znani so prejemniki letošnjih energetskih nagrad!

 

 

Več informacij:

Simona Dijak 
Vodja komunikacij
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7026
E: simona_dijak@goodyear.com

21. aprila 2016