Goodyear premika meje z novo serijo pnevmatik z dirkalnim karakterjem Eagle F1 SuperSport

Goodyear naznanja prihod nove serije treh pnevmatik, primernih za ceste in dirkalne steze: SuperSport, SuperSport R in SuperSport RS. Z uporabo naprednih tehnologij pnevmatike iz rastočega segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) voznikom zagotavljajo krajšo zavorno pot, vrhunski oprijem ter natančno krmiljenje tako na cestah kot tudi na dirkalnih stezah. Pnevmatike, katerih razvoj so narekovale dolgoletne izkušnje z dirkališč, omogočajo namestitev na raznolik nabor vozil, od Volkswagen Golfa GTI do Porscheja 911 GT2 RS.

 

 

Kranj, 14. 2. 2019 – Novo serijo pnevmatik iz rastočega segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) predstavljajo pnevmatike Eagle F1 SuperSport, SuperSport R in SuperSport RS. Njihov razvoj so narekovale Goodyearove dolgoletne izkušnje z dirkališč ter inovativne tehnologije, kar pnevmatikam zagotavlja najvišjo raven zmogljivosti pri dirkalni in cestni vožnji.

 

Pnevmatika Eagle F1 SuperSport s togimi rebri tekalne plasti povečuje odzivnost pri menjavi smeri, masiven zaprt dezen na ramenskem delu omogoča nadzor v ovinkih, njena izredno trdna bočnica pa pripomore k boljši vodljivosti, brez zmanjšanja voznega udobja. S kombinacijo različnih zmesi je Goodyear pnevmatiko domiselno prilagodil različnim vremenskim razmeram, saj so zunanji deli izpopolnjeni za suho, trije segmenti v osrednjem delu pa za mokro podlago. Pnevmatika Eagle F1 SuperSport bo postopoma na voljo v 25 dimenzijah, premerov platišč od 18 do 21 palcev, širine od 205 do 305 mm in presečnih razmerij od 45 do 30. Eagle F1 SuperSport je namenjena energičnim vozilom, kot je denimo Volkswagen Golf GTI, visokozmogljivim limuzinam, kot sta BMW M3 in Mercedes-AMG C63, ter super avtomobilom, kot je Porsche 911 Turbo.

 

Še boljši oprijem in natančnejše krmiljenje nudi pnevmatika Eagle F1 SuperSport R. Prilagojena gumena zmes omogoča dodatne zmogljivosti na suhi podlagi, mostički v kanalih tekalne plasti pa zagotavljajo veliko stabilnost v ovinkih, saj zmanjšujejo deformacijo blokov tekalne plasti pri ekstremnih bočnih silah. Zahvaljujoč optimizirani naležni površini, ki omogoča enakomernejšo porazdelitev pritiska na podlago, sta obenem povečani tudi preciznost in odzivnost krmiljenja. Eagle F1 SuperSport R prihaja na tržišče v 10 dimenzijah, premerov platišč od 18 do 21 palcev, širine od 205 do 305 mm in presečnih razmerij od 25 do 40. Eagle F1 SuperSport R je bila razvita za najzmogljivejša vozila, kot so Volkswagen Golf Club sport, BMW M4 CS in Porsche 911 GT3.

 

Serijo zaokrožuje pnevmatika Eagle F1 SuperSport RS, ki ima najbolj izrazit dirkalni karakter, saj je bila posebej razvita za premikanje mej na progi, homologirana pa je tudi za cestno vožnjo. Ponaša se z nadvse posebno gumeno zmesjo, razvito na podlagi izkušenj z dirkališč, ki ji zagotavlja vrhunski oprijem in zmogljivost na suhi podlagi. Na tržišče prihaja v dveh dimenzijah, in sicer 265/35 ZR20 in 325/30 ZR21.

Eagle F1 SuperSport zagotavlja vrhunski oprijem in vodljivost
Eagle F1 SuperSport R omogoča natančnejše krmiljenje na dirkalni stezi in cesti
Serijo zaokrožuje Eagle F1 SuperSport RS, ki ima najbolj izrazit dirkalni karakter

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

14. februarja 2019