Goodyear razkril najnovejšo konceptno pnevmatiko reCharge

Goodyearova nova revolucionarna konceptna pnevmatika reCharge odraža trajnostno in udobno električno mobilnost po meri posameznika. Poleg 100-odstotno biorazgradljive zmesi tekalne plasti in revolucionarne možnosti samoobnove navdušuje še s prilagajanjem individualnim potrebam vsakega voznika in enostavnim vzdrževanjem. S tem predstavlja brezkompromisno rešitev za električna vozila prihodnosti.

Kranj, 3. marec 2020 – V podjetju Goodyear so na temeljih svoje več kot 120-letne zgodovine in bogatih izkušenj zasnovali vizionarski koncept pnevmatike reCharge, s katerim krojijo prihodnost električne mobilnosti.

 

Konceptna pnevmatika reCharge odraža trajnostno in udobno električno mobilnost po meri posameznika.

V pnevmatiki reCharge so združili vrsto inovativnih funkcij, ki temeljijo na treh stebrih – prilagodljivost, trajnost in enostavno vzdrževanje brez zapletov

 

Jedro koncepta predstavlja izredno trpežna in 100-odstotno biorazgradljiva zmes tekalne plasti, narejena iz biološkega materiala ter okrepljena z vlakni, ki jih je navdihnil eden najvzdržljivejših materialov na svetu – pajkova svila.

Konceptna pnevmatika reCharge predstavlja brezkompromisno rešitev za električna vozila prihodnosti.
Pnevmatiko odlikujeta lahka nepnevmatska zgradba ter visoka in ozka struktura.
Tekalna plast pnevmatike reCharge je okrepljena z vlakni, ki jih je navdihnila pajkova svila.

Tekalno plast je mogoče ponovno napolniti s posebej prilagojenimi kapsulami, kar bistveno poenostavi postopek menjave pnevmatik. Polnilne kapsule, ki vsebujejo po meri narejeno tekočo spojino, namreč omogočajo obnavljanje tekalne plasti ter postopno spreminjanje in prilagajanje pnevmatike podnebnim in cestnim razmeram ter individualnim potovalnim navadam. Za to poskrbi umetna inteligenca, ki ustvari profil voznika, na podlagi katerega se naredi tekoča spojina in s tem edinstvena tekalna plast po meri vsakega posameznika.

 

Pnevmatiko odlikujeta tudi lahka nepnevmatska zgradba ter visoka in ozka struktura. Robustna konstrukcija je izjemno enostavna za vzdrževanje, saj povsem odpravlja potrebo po preverjanju tlaka ter morebitne zaplete zaradi predrte pnevmatike.

 

Več o pnevmatiki si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

03. marca 2020