Goodyear s pnevmatikami opremil ekskluzivno serijo legendarnega modela Land Rover Defender

Britanski proizvajalec avtomobilov Land Rover je za izjemno omejeno serijo 25 ročno izdelanih vozil
Defender Works V8 Trophy izbral Goodyearove terenske pnevmatike Wrangler MT/R.

Kranj, 19. april 2021 – Ko je Land Rover leta 2016 prenehal s proizvodnjo klasičnega modela Defender, se je s tem zaključilo pomembno obdobje izdelave strogo namensko razvitih terenskih vozil. Defender si je skozi svojo 67-letno zgodbo prislužil status svetovne ikone, večino njegove poti pa so mu vožnjo po najzahtevnejših terenih omogočale Goodyearove pnevmatike. Dobrih pet let po zaključku proizvodnje je oddelek za klasična vozila Land Rover Classic zasnoval posebno različico Defenderja, pri tem pa ponovno združil moči z Goodyearom.

 

Goodyear je s pnevmatikami opremil ekskluzivno serijo ikoničnega modela Land Rover Defender.

Ekskluzivna serija Defender Works V8 Trophy, ki šteje le 25 vozil, predstavlja poklon zapuščini prvotnega Defenderja in njegovim podvigom na tekmovanju Camel Trophy, kjer se je v 80. letih prejšnjega stoletja spopadal z nekaterimi najtežjimi tereni na svetu.

 

Vozilo poganja 5,0-litrski bencinski motor V8, ki razvije 399 konjskih moči in dobrih 515 Nm navora. Glede na prvotni model gre za izjemen napredek v zmogljivosti, kar so proizvajalci upoštevali tudi pri izbiri pnevmatik. Odločili so se za Goodyearovo ekstremno terensko pnevmatiko Wrangler MT/R, ki zagotavlja oprijem in stabilnost tako na cesti kot pri terenski vožnji. Pnevmatika se namreč ponaša s posebnim dezenom tekalne plasti, ki zagotavlja čvrst oprijem. Odlikuje pa jo še Goodyearova patentirana tehnologija za zaščito pred predrtjem na območju bočnice, ki zmanjšuje možnost predrtja pri vožnji po skalnatem, blatnem in peščenem terenu.

Ekskluzivna serija Defender Works V8 Trophy šteje le 25 vozil.
Pnevmatika Wrangler MTR zagotavlja čvrst oprijem tudi v globokem blatu.
Goodyearova ekstremna terenska pnevmatika Wrangler MTR zagotavlja odličen oprijem in stabilnost.

Goodyearova pnevmatika Wrangler MT/R je sicer že vrsto let Land Roverjeva prva izbira za tekmovanja. Goodyear je med drugim opremljal vozila na tekmovanju Land Rover G4 Challenge, ki je postreglo z ekstremno terensko vožnjo. Slednje se je odvijalo na štirih celinah z vsakim od štirih Land Roverjevih ikoničnih modelov: Freelander, Discovery, Range Rover in Defender. Vsa tekmovalna vozila so bila obuta v pnevmatike Wrangler MT/R, ki jih je Land Rover izbral po temeljitem testiranju.

 

Vseh 25 vozil omejene serije Defender Works V8 Trophy, katerih cena je znašala 225.000 evrov, je bilo prodanih v pičlih treh dneh. Ostali ljubitelji vozil Land Rover pa lahko podobno terensko zmogljivost še zmeraj dosežejo z Goodyearovo pestro ponudbo pnevmatik Wrangler MT/R, ki so primerne tako za klasične kot sodobne modele terencev.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

19. aprila 2021