Goodyear še naprej edini dobavitelj pnevmatik za evropske dirke s tovornjaki

Vsi udeleženci Evropskega prvenstva FIA v dirkanju s tovornjaki bodo nadaljnja tri leta tekmovali izključno na Goodyearovih tovornih dirkalnih pnevmatikah.

 

Goodyearove tovorne dirkalne pnevmatike.

Kranj, 3. junij 2019 – Ob začetku nove sezone sta Mednarodna avtomobilska zveza (FIA) in Goodyear podaljšala svoje dolgoletno partnerstvo, v sklopu katerega Goodyear do leta 2021 ostaja edini dobavitelj pnevmatik za Evropsko prvenstvo FIA v dirkanju s tovornjaki. Pri Goodyearu so na sodelovanje še posebej ponosni, saj vključenost v dirkanje s tovornjaki predstavlja prizorišče, na katerem lahko nazorno pokažejo inovativne tehnološke zmogljivosti tovornih pnevmatik in preizkušajo nove tehnologije v nadvse težavnih in konkurenčnih razmerah.

 

Goodyear bo tudi letos, že petnajsto leto zapored, s tovornimi dirkalnimi pnevmatikami opremil vsa vozila, ki se bodo pomerila na evropskih dirkah s tovornjaki. Pnevmatike dimenzije 315/70R22.5 so bile posebej razvite z namenom, da 5,5-tonskim tovornjakom, ki dosegajo hitrosti tudi do 160 km/h, zagotavljajo kar največjo zmogljivost v vseh razmerah. Med glavnimi prednostmi pnevmatik sta med drugim odličen oprijem na suhi in mokri podlagi ter tehnologija RFID (Radio Frequency Identity), s pomočjo katere lahko zveza FIA spremlja vsako posamezno pnevmatiko in zagotavlja dosledno upoštevanje predpisov.

 

Goodyear s sodelovanjem v dirkanju s tovornjaki dokazuje tako svoj razvojni napredek kot tudi kakovost svojih tovornih pnevmatik, ki se dan za dnem uporabljajo na cestah po Evropi, saj imajo slednje podobno karkaso kot namensko razvite tovorne dirkalne pnevmatike.
Letošnje prvenstvo, ki obsega skupno osem dirkaških preizkušenj, se je pričelo 26. maja v italijanskem Misanu, nadaljuje pa se konec junija na Madžarskem.

5,5-tonski tovornjaki dosežejo hitrosti tudi do 160 km.
Goodyear in FIA sta dolgoletno partnerstvo podaljšala do leta 2021.
Pnevmatike so ključne za varnost in doseganje ciljev.
Udeleženci bodo tekmovali izključno na Goodyearovih pnevmatikah.

Pregled dirk Evropskega prvenstva FIA v dirkanju s tovornjaki v letu 2019:

25.–26. maj: Misano, Italija
22.–23. junij: Hungaroring, Madžarska
6.–7. julij: Slovakia Ring, Slovaška
20.–21. julij: Nürburgring, Nemčija
31. avgust–1. september: Most, Češka
14.–15. september: Zolder, Belgija
28.–29. september: Le Mans, Francija
5.–6. oktober: Jarama, Španija

 

 

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

03. junija 2019