Goodyear v polni pripravljenosti na začetek prvenstva turnih avtomobilov WTCR

Prihajajoči konec tedna se na belgijskem dirkališču Zolder pričenja nova sezona svetovnega pokala FIA za turne avtomobile (FIA World Touring Car Cup). Goodyear, ki je tudi uradni partner prvenstva, bo kot ekskluzivni dobavitelj pnevmatik s svojimi dirkalnimi pnevmatikami Eagle F1 SuperSport opremil vse tekmovalne ekipe. Slednje lahko pričakujejo divji tempo, saj se bo vseh 16 dirkaških preizkušenj te prestižne serije odvilo v naslednjih dveh mesecih.

Kranj, 10. september 2020 – Po poletnem ogrevanju na virtualnem prvenstvu WTCR bodo 12. in 13. septembra na dirkališču Zolder motorji turnih avtomobilov ponovno zarohneli tudi v živo. V letošnji sezoni je vlogo ekskluzivnega dobavitelja pnevmatik prevzel Goodyear, ki je s sklenitvijo dolgoletne pogodbe še dodatno utrdil svoj položaj v svetu motošporta. Otvoritveni spopad prvenstva bo tako hkrati tudi prvi tekmovalni nastop Goodyearovih pnevmatik Eagle F1 SuperSport na turnih dirkah iz samega svetovnega vrha.

 

Ponovno bodo v živo zarohneli motorji turnih avtomobilov.

Vse ekipe bodo v suhem vremenu tekmovale z gladkimi dirkalnimi pnevmatikami Eagle F1 SuperSport z eno samo specifikacijo, na voljo pa bodo imele še specifikacijo za dež. V Goodyearu so pojasnili, da je razvoj te nadvse vsestranske zmesi za pnevmatike terjal veliko truda, saj so morali zagotoviti, da bo kos tako širokemu spektru pogojev na raznolikih progah WTCR kot tudi razlikam v samih tekmovalnih avtomobilih. Na prvenstvu namreč sodeluje kar sedem proizvajalcev – Hyundai, Honda, CUPRA, Lynk & Co, Audi, Renault in Alfa Romeo.

 

Odločitev, da namesto številnih zmesi uporabljajo samo eno specifikacijo, je zelo pomembna, saj so dirke WTCR sprinti z veliko hitrostjo, brez menjave pnevmatik med samo dirko. Hkrati so s tem občutno zmanjšali stroške in količino tovora za transport, kar je ključno za svetovno serijo, kot je WTCR.

 

Letošnja sezona bo zaradi prilagajanja aktualnim razmeram sicer potekala le na šestih evropskih dirkališčih, koledar pa bo znatno zgoščen. Po otvoritvi v Belgiji se dirkaška karavana seli še v nemški Nürburgring, slovaški Slovakiaring, madžarski Hungaroring in španski Aragón. Sklepno dejanje sezone se bo 14. in 15. novembra odvilo na italijanskem dirkališču Adria.

Konec tedna se na belgijskem dirkališču Zolder pričenja nova sezona prvenstva WTCR.
Vse ekipe bodo tekmovale z dirkalnimi pnevmatikami Goodyear Eagle F1 SuperSport.
Poleti se je v svetu e-športa odvilo tudi virtualno prvenstvo WTCR.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

10. septembra 2020