Goodyear z odličji na neodvisnih testih letnih pnevmatik

Kranj, 25. marec 2021 – Vodilne nemške avtomobilistične revije so na svojih primerjalnih testih letnih pnevmatik potrdile odličnost Goodyearovih pnevmatik, ki so premagale konkurenco in osvojile prvo mesto na kar treh različnih testiranjih. Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 je s svojo nepremagljivo zmogljivostjo navdušila strokovnjake pri Auto Zeitung in Gute Fahrt, Goodyearova najnovejša pnevmatika za športne terence EfficientGrip 2 SUV pa je slavila na neodvisnem testu prestižne revije Auto Bild allrad.

 

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 je zmagovalka testov letnih pnevmatik revij Auto Zeitung in Gute Fahrt.

Auto Zeitung podelil najboljšo oceno in priporočilo za varčnost z gorivom

Na testu letnih pnevmatik revije Auto Zeitung1 se je v segmentu športnih pnevmatik UHP dimenzije 225/40R18 pomerilo deset različnih znamk. Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 je s svojo izjemno zmogljivostjo na mokri in suhi podlagi suvereno premagala vso konkurenco in zabeležila nesporno vodstvo pred drugouvrščeno pnevmatiko. Obenem je prejela še nagrado za najbolj učinkovito med priporočenimi pnevmatikami in osvojila zelo zaželeno priporočilo glede varčnosti z gorivom.

 

Pnevmatika je konkurenco premagala tudi pri zaviranju na mokri podlagi, pri čemer so strokovnjaki revije Auto Zeitung poudarili: »Zmogljivost Goodyearove pnevmatike, ki je že tako ali tako odlična na mokrih cestah, se je izkazala za zelo dobro in to ne le subjektivno, ampak tudi z na primer majhnim kotalnim uporom. Takšna zmogljivost kaže, da je bilo v razvoj vloženega veliko truda, saj se pnevmatika lahko samo z ustrezno kompleksnostjo gumene zmesi učinkovito kotali po podlagi in se je obenem v mokrem tudi dobro oprime.«

Eagle F1 Asymmetric 5 navdušila tudi na testu revije Gute Fahrt

Strokovnjaki revije Gute Fahrt2 so na preizkušnjo postavili osem letnih pnevmatik v priljubljeni dimenziji 245/40R18Y, kot daleč najboljša med njimi pa se je izkazala Goodyearova pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5. Poleg priporočila revije je prejela tudi najboljšo skupno oceno »zelo dobra +«. Pri tem je bila edina pnevmatika na testu, ki si je oceno »zelo dobra« priborila pri vseh kriterijih zmogljivosti, in sicer vodljivosti na suhi in mokri podlagi, zaviranju ABS na suhi in mokri podlagi, akvaplaningu vzdolžno in prečno ter na mokri krožni progi.

EfficientGrip 2 SUV dokazala vsesplošno zmogljivost na testu revije Auto Bild allrad

Ena vodilnih nemških avtomobilističnih revij Auto Bild allrad3 je na svojem poglobljenem testu, ki je vključeval petnajst kriterijev zmogljivosti, primerjala deset znamk pnevmatik SUV. Goodyearova nova letna pnevmatika EfficientGrip 2 SUV je s svojim širokim razponom zmogljivosti dosegla največje število točk, obenem pa se lahko pohvali tudi kot edina pnevmatika, ki je bila pri vsakem kriteriju testa uvrščena v sam vrh. Test je kot odraz potreb voznikov športnih terencev po vsesplošni zmogljivosti vključeval zmogljivost na mokri in suhi podlagi ter oprijem na različnih vrstah terenov, kot so peščena, prodnata, travnata in blatna podlaga.

 

V reviji so izpostavili, da se Goodyearova pnevmatika ponaša z zglednimi voznimi lastnostmi na vseh površinah, športno vodljivostjo, natančnim krmiljenjem ter kratko zavorno potjo na mokri in suhi podlagi. Ocenili pa so tudi, da njen kotalni upor obeta velik prihranek pri gorivu.

1 Auto Zeitung, št. 5, 17. februar 2021 – 1. mesto od desetih
2 Gute Fahrt, št. 3, 19. februar 2021 – 1. mesto od osmih
3 Auto Bild allrad, 4. marec 2021. Goodyear EfficientGrip 2 SUV 96V je bila razglašena za skupno zmagovalko testa, ki je vključeval naslednje pnevmatike: Michelin Primacy 4 96V, Bridgestone Turanza T005 96V, Continental PremiumContact 6 96V, Nokian Wetproof SUV 100V, Falken ZIEX ZE310 EcoRun 96V, Maxxis Premitra 5 HP5 96H, BF Goodrich Advantage SUV 96V, Toyo Proxes Comfort 100V in Imperial EcoSport SUV 100V.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

25. marca 2021