Goodyear z omejenim zagonom proizvodnje

V Goodyearu po skoraj enem mesecu v omejenem obsegu zagnali proizvodnjo.

Kranj, 14. april 2020 – V tej izredni in hitro spreminjajoči se situaciji so za podjetje Goodyear najpomembnejši zdravje in dobro počutje njihovih sodelavcev ter neprekinjeno zagotavljanje storitev kupcem. Mnogi njihovi kupci, predvsem v Evropi, namreč še naprej zagotavljajo nujne storitve, povezane z menjavo in vzdrževanjem pnevmatik, predvsem za reševalne službe ter transportna podjetja, ki skrbijo za prevoz kritičnih dobrin, kot so hrana in zdravila.

 

 

Na podlagi trenutnih tržnih potreb in ustreznega vzdrževanja nivoja zalog so v Goodyearovi tovarni v Kranju proizvodnjo v omejenem obsegu ponovno zagnali 14. 4. 2020. Skladišče bo do nadaljnjega še naprej obratovalo z omejeno ekipo zaposlenih. Na vsakodnevni bazi pozorno spremljajo stanje zalog pnevmatik skupaj z vsespošnimi razmerami tako v Sloveniji kot tudi drugod po Evropi, čemur ustrezno prilagajajo njihove načrte.

 

Pred ponovnim zagonom proizvodnje so skladno z navodili pristojnih institucij poskrbeli za okrepljene varnostne ukrepe, kot so ohranjanje minimalne medsebojne razdalje oz. uporaba zaščitnih mask tako pri delu kot tudi med odmori, prilagojen način prihoda na delo in organiziranja prehrane na delu, pogosto čiščenje in dezinfekcija prostorov, dezinfekcija delovne opreme in seveda neprestano osveščanje o ustrezni higieni rok in kašja ter ustreznem ravnanju ob pojavu bolezenskih simptomov.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

14. aprila 2020