Goodyear začasno zaustavlja proizvodnjo

V Goodyearu zaradi izrednih razmer začasno zaustavljajo proizvodnjo. Zaustavitev bodo v fazah izvedli do konca tega tedna, veljala pa bo do najmanj 3. aprila.

Kranj, 18. marec 2020 – V Goodyearu pozorno spremljajo in se prilagajajo razmeram, povezanim z virusom Covid–19. Zdravje in varnost vseh sodelavcev, njihovih bližnjih ter poslovnih partnerjev so za njih vedno na prvem mestu, v trenutni situaciji pa jim posvečajo še večjo pozornost. Ob tem že vse od pojava virusa dosledno in v celoti sledijo priporočilom pristojnih državnih institucij. Poleg rednega ozaveščanja sodelavcev o potrebni higieni in ustreznem preventivnem ravnanju so prostore opremili z razkužili, reorganizirali postopke v menzi, ob tem pa zaposlene redno opozarjali na spoštovanje minimalne medsebojne razdalje. Zaposlenim, ki jim narava dela to dovoljuje, so omogočili delo od doma.

 

 

Da bi pripomogli k omejevanju širjenja koronavirusa, zaščitili sodelavce in odgovorili na nenaden upad povpraševanja na trgu, bodo v Goodyearu začasno zaprli svoje evropske tovarne. Ukrep, ki ga bodo uvedli do konca tega tedna in bo trajal do najmanj 3. aprila oziroma do nadaljnjega, vključuje Goodyearove tovarne v Franciji, Nemčiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Poljskem in seveda tudi v Sloveniji.

 

Z namenom ohranjanja nemotene dobave kupcem, bodo skladišča še naprej delovala, vendar z zmanjšano ekipo zaposlenih, ki bo dosledno upoštevala usmeritve in priporočila državnih institucij ter svoje delo opravljala na ustrezni medosebni razdalji.

 

V Goodyearu bodo začasni ukrep zaprtja izvedli na način, ki bo omogočal hiter ponovni zagon proizvodnje, čim bodo razmere to dopuščale.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

18. marca 2020