Goodyear zvišuje plače zaposlenim v proizvodnji za 14,4 %

Podjetje Goodyear Slovenija je zaposlene v proizvodnji razveselilo z novico o dvigu plač. S 1. januarjem 2024 so zaposlenim v proizvodnji osnovno plačo zvišali za 10 %, dodaten 4 % dvig plač pa načrtujejo še aprila, kar v povprečju skupno pomeni 14,4 % dvig.

Kranj, 18. januar 2024 – Za doseganje najboljših rezultatov, pozitivnega delovnega okolja ter zadovoljstva so se v podjetju Goodyear Slovenija odločili, da bodo zaposlenim v proizvodnji z novim letom osnovno plačo dvignili za 10 %. Poleg 10-odstotnega dviga plač v januarju se zaposlenim v proizvodnji obeta še 4 % dvig plač v aprilu, kar skupno pomeni 14,4 % dvig plač v proizvodnji glede na lansko leto. Najnižja bruto plača v proizvodnji (4-izmensko delo) tako za polni delovni čas znaša najmanj 1.850 evrov (znesek ne vključuje dodatka za delovno dobo, plačila za prevoz in malico ter ostalih dodatkov in stimulacij).

Kranjski Goodyear zvišuje plače zaposlenim v proizvodnji za 14,4 %.
Podjetje bo aprila zaposlenim izplačalo še regres v višini 100 % zadnje uradno objavljene povprečne bruto plače v Sloveniji.

Podjetje bo vsem zaposlenim aprila izplačalo še regres za letni dopust v višini 100 % zadnje uradno objavljene povprečne bruto plače v Sloveniji (v lanskem letu je ta znašal 2.144 evrov), decembra pa se ob izpolnjevanju zastavljenih ciljev zaposleni lahko nadejajo letne nagrade v višini 1.000 evrov bruto.

 

Goodyear Slovenija, ki v tem trenutku tudi išče nove zaposlene v proizvodnji, nadaljuje svojo pot zaželenega delodajalca, ki zaposlenim nudi tudi številne druge ugodnosti (dodatno pokojninsko zavarovanje, financiranje študija ob delu, izdelan sistem nagrajevanja, brezplačne rekreacije, dejavnosti za družinske člane, možnost sodelovanja v prostovoljskih projektih, itd.).

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

18. januarja 2024