Goodyearov cepelin se vrača na evropsko nebo

Goodyearov cepelin se je po dolgem predahu vrnil na nebo nad Evropo, kjer bo potoval v naslednjih letih, včerajšnji poskusni let iz nemškega Friedrichshafena pa velja za prvi polet Goodyearovega cepelina na stari celini od leta 2012. Oblečen v prepoznavno modro in rumeno barvo bo cepelin igral vlogo osupljivega ambasadorja znamke Goodyear in omogočil edinstvene zračne posnetke ključnih dirkaških dogodkov.

Kranj, 27. maj 2020 – Z včerajšnjim poskusnim poletom se je Goodyearova legendarna ikona ponovno vrnila na evropsko nebo. Povratek Goodyearovega cepelina je najnovejša izmed investicij podjetja v svoje poslovanje v Evropi. Med najpomembnejše nedavne investicije se uvrščajo še osvežitev evropskega portfelja nagrajenih izdelkov v zadnjih 18 mesecih, novo medijsko partnerstvo in povratek k mednarodnemu motošportu.

 

Goodyearov cepelin se je po dolgem predahu vrnil na nebo nad Evropo.

“Goodyearov cepelin je resnična ikona, ki že skoraj sto let buri domišljijo potrošnikov in navdušencev v Združenih državah Amerike in drugod po svetu,” je ob tem prelomnem dogodku poudaril Mike Rytokoski, podpredsednik in glavni direktor za trženje v Goodyear Europe. “Ponoven prihod cepelina v Evropo je bil težko pričakovan in predstavlja odličen način, da obeležimo naš povratek k mednarodnemu motošportu, novo medijsko partnerstvo z Eurosportom in nove vrhunske pnevmatike v naboru naših izdelkov.”

 

Goodyearov cepelin na nebu nad staro celino bo zračno plovilo Zeppelin NT v Goodyearovih barvah, upravljano pa bo s strani podjetja Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH iz Friedrichshafna v Nemčiji. Omenjeni korak predstavlja najnovejše poglavje v zgodovini skoraj 100-letnega sodelovanja med Goodyearom in Zeppelinom.

 

Zračno plovilo Zeppelin NT je dolgo več kot 75 metrov – skoraj tri četrtine dolžine nogometnega igrišča – visoko pa skoraj 18 metrov! Ko bo jadral po nebu nad Evropo, bo cepelin igral vlogo ambasadorja znamke Goodyear, omogočil edinstvene zračne posnetke ključnih dirkaških dogodkov iz sveta motošporta, obenem pa bo opravljal tudi komercialne lete po Nemčiji.

Cepelin je oblečen v prepoznavno modro in rumeno barvo.
Zračno plovilo je dolgo več kot 75 metrov – skoraj tri četrtine dolžine nogometnega igrišča – visoko pa skoraj 18 metrov.
Povratek Goodyearovega cepelina je najnovejša izmed investicij podjetja v svoje poslovanje v Evropi.
Po včerajšnji vrnitvi na staro celino bo Goodyearov cepelin v naslednjih tednih letel na območju Friedrichshafena in širšem območju Nemčije.

Prvič v Evropi že pred skoraj 50 leti

 

Čeprav je Goodyearov cepelin možno pogosteje videti v Združenih državah Amerike na poglavitnih športnih dogodkih, vključno z dirkami NASCAR, tekmami NBA in PGA golf dogodki, predstavlja tudi evropsko ikono. Zrakoplov z imenom ‘Europa’ je prvič prišel v Evropo marca 1972 in naslednjih 14 let jadral po evropskem nebu. Pojavljal se je na številnih pomembnih športnih in kulturnih dogodkih, med drugim na dirki za veliko nagrado Nemčije leta 1985 v Nürburgringu, na odprtem teniškem prvenstvu Francije oz. turnirju Rolland Garros leta 1986 in celo na dveh britanskih kraljevskih porokah, nakar so ga leta 1986 upokojili.

 

Po včerajšnji vrnitvi na staro celino bo Goodyearov cepelin v naslednjih tednih letel na območju Friedrichshafena in širšem območju Nemčije. Načrtovano je, da bo omogočil zračne posnetke nekaterih glavnih evropskih dirk motošporta v letošnjem letu, kar bo občutno podkrepilo Goodyearovo vrnitev na mednarodno dirkalno prizorišče. Goodyear je bil imenovan za uradnega dobavitelja pnevmatik za LMP2 razred vzdržljivostnega svetovnega prvenstva FIA World Endurance Championship (WEC), evropske serije Le Mans od sezone 2021 dalje, britanskega prvenstva British Touring Car Championship (BTCC) in prek medijskega partnerstva z vodilno športno televizijsko mrežo Eurosport tudi FIA World Touring Car Cup (WTCR). Od sezone 2020 dalje je Goodyear uradni dobavitelj pnevmatik še za prvenstvo Pure ETCR – prvega prvenstva z električnimi turnimi vozili različnih znamk.

 

Več informacij o povratku Goodyearovega cepelina v Evropo se nahaja na Goodyearovi spletni in Facebook strani.

 

Več fotografij Goodyearovih cepelinov je na voljo na tej povezavi.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

27. maja 2020