Goodyearov razstavni tovornjak se v sklopu turneje Drive Results 2023 ustavlja v Sloveniji

Goodyear je aprila pričel z osemmesečno evropsko turnejo Drive Results 2023, v sklopu katere z razstavnim tovornjakom prevoznikom predstavlja Goodyear Total Mobility – celovito ponudbo pnevmatik ter naprednih mobilnostnih rešitev za bolj učinkovito, trajnostno in konkurenčno upravljanje voznih parkov. Turneja zagotavlja edinstveno izkušnjo, ki vključuje obisk 15 evropskih držav, danes pa se je ustavila v Sloveniji.

Kranj, 17. maj 2023 – V okviru turneje bo Goodyearov razstavni tovornjak obiskal številne dogodke in sejme s področja prevozništva ter FIA ETRC dirke tovornjakov v Evropi, na katerih predstavlja ponudbo Goodyear Total Mobility v vsej svoji razsežnosti. S turnejo Drive Results 2023 Goodyear naslavlja izzive voznih parkov in dokazuje, da učinkovite trajnostne rešitve ne pomenijo kompromisov za poslovanje.

Goodyear CheckPoint povečuje čas delovanja pnevmatik in zmanjšuje porabo goriva

Turneja Drive Results 2023 dobro pričela s svojo potjo

Turneja se je 20. aprila začela na sejmu Transport 2023 v Herningu na Danskem. Po slabem mesecu poti se je Goodyearov tovornjak danes ustavil v Sloveniji, čez tri dni bo prisoten na prvi dirki sezone Goodyear FIA ETRC v italijanskem Misanu in na vseh ostalih dirkah te sezone1.

 

Ob postanku tovornjaka v Sloveniji je Vid Repolusk, Direktor prodaje tovornih pnevmatik Adria pri Goodyear Slovenija povedal: »Goodyeaar Total Mobility ponuja rešitve, ki prevoznikom povečujejo učinkovitost in konkurenčnost, s čimer jim pomaga dosegati poslovne in trajnostne cilje. Veseli smo, da danes na enem mestu predstavljamo naše rešitve, ki v zahtevnem gospodarskem okolju voznim parkom omogočajo poslovanje na najvišji ravni.«

 

Združitev fizičnih in virtualnih komponent

Za omogočanje poglobljene uporabniške izkušnje so razstavni tovornjak od lanskoletne turneje popolnoma posodobili, s čimer ponuja celovit pregled Goodearovih izdelkov in rešitev. Razstavni prostor Drive Results namreč vsebuje kombinacijo fizičnih in virtualnih komponent.

 

Obiskovalci lahko poleg najnovejših pnevmatik izkusijo vse mobilnostne rešitve, kot so Goodyear TPMS, Goodyear CheckPoint in Goodyear DrivePoint. Naštete rešitve so povezane s sodobnimi spletnimi in mobilnimi aplikacijami za obdelavo podatkov in dokazujejo Goodyearovo strokovnost pri podpori voznih parkov v ekosistemu prevozništva.
Ponudbo Goodyear Total Mobility je Goodyear zasnoval prav z namenom zadovoljevanja širokega nabora potreb prevoznikov. Ponudba namreč zajema paleto inovativnih proizvodov in rešitev ob podpori strokovne servisne mreže, omogoča pa na tisoče kombinacij, prilagojenih velikosti in kompleksnosti voznih parkov prevoznikov, med katerimi so še posebej priročne rešitve:

 

  • Goodyear TPMS; senzor, ki ob spremembi temperature ali tlaka na kateremkoli vozilu ali lokaciji pošlje opozorilo v računalnik ali mobilno napravo. Senzor voznim parkom skrajša čas nedelovanja, zmanjšuje stroške goriva, daljša življenjsko dobo pnevmatik in veča varnost voznikov.2
  • Goodyear CheckPoint; avtomatiziran sistem za analizo pnevmatik, ki poskrbi za hitrejše in lažje vzdrževanje pnevmatik, zmanjšuje možnosti človeške napake, povečuje čas delovanja pnevmatik in zmanjšuje porabo goriva.3
  • Goodyear DrivePoint; avtomatiziran sistem za natančno preverjanje tlaka v pnevmatikah, ki ga odlikujejo hitra in preprosta namestitev, podaljšana življenjska doba pnevmatik in večja možnost njihove obnove. Poleg tega sistem zmanjšuje ročna posredovanja in stroške dela, manjša porabo goriva in izpuste CO2, ter krajša čas nedelovanja in stroške okvar, ob tem pa veča varnost in skrbi za enostavnejše upravljanje voznega parka.4
Sistem za hitrejše vzdrževanje pnevmatik Goodyear CheckPoint je popolnoma avtomatiziran

Motivacija voznim parkom sta trajnostna in stroškovna učinkovitost

Glede na najnovejšo Goodyearovo anketo o trajnostni resničnosti5, ki je bila izvedena leta 2022, se prevozniki vse bolj zavedajo pomena trajnostnih naložb. 41 % prevoznikov namreč meni, da je zmanjšanje operativnih stroškov pomemben dejavnik pri sprejemanju novih rešitev, kar je 9 % več kot leta 2021. Prav tako za zmanjšanje operativnih stroškov v trajnosti vidi priložnost 41 % prevoznikov, ker je kar 28 % več kot leta 2021. Tudi sicer se v trenutnih gospodarskih razmerah nakazuje trend želja po finančnih spodbudah, saj se je ta težnja v primerjavi z letom 2021 povečala za 4 %.

Utrinki iz “Drive Results” dogodka v Krškem, Slovenija

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

17. maja 2023