Goodyearova delavnica varnosti v prometu v Šmartnem v Tuhinju

Kranj, 29. 9. 2017 – V enoti Palček Vrtca Antona Medveda Kamnik v Šmartnem v Tuhinju je včeraj potekala prav posebna delavnica varnosti v prometu. Malčki so spoznavali svojo vlogo v prometu na poučnem sprehodu in preko igre skupaj s prostovoljci iz družbe Goodyear Dunlop Sava Tires in policista s Policijske postaje Kamnik.

 

Enoto Palček so obiskali prav posebni gosti – Goodyear prostovoljci so ob spremstvu kamniškega policista pripravili delavnico varnega vedenja v prometu in najmlajše ob sodelovanju vzgojiteljic poučili o pravilnem vedenju na cesti.

 

Na dopoldanskem sprehodu se je vse vrtelo okoli varnosti v prometu, saj so otroci utrjevali svoje znanje o varni in pravilni hoji ob cesti, prečkanju in prometnih znakih. Otroci so izdelali prometne znake, ki so na igrišču vrtca služili kot poligon za dodatno utrjevanje znanja. Kranjska družba Goodyear Dunlop Sava Tires je enoti vrtca podarila tudi 40 odsevnih dežnih plaščev, ki bodo otroke še dodatno zavarovali pred slabo vidljivostjo in nehvaležnim vremenskim razmeram.

 

Primož Mali, domačin iz Šmartnega v Tuhinju, zaposlen v Goodyearu je dejal: »Veseli me, da nam delodajalec omogoča, da nekaj dobrega storimo tudi za lokalno skupnost, in naše ideje tudi dodatno podpre. Varnost otrok, še posebej najmlajših, v prometu je izjemno pomembna, sploh na odseku ceste v bližini vrtca, in verjamem, da smo v sodelovanju z vrtcem in policistom otroke dobro podučili in pripravili na varno hojo in prečkanje.«

 

Organizacijska vodja Vrtca Antona Medveda Kamnik enote Palček, ga. Simona Matjan, je po koncu druženja povedala: »Zelo smo hvaležni prostovljcem iz družbe Goodyear in policistu, da so nam pomagali pri prikazu varne poti. Dobili smo potrditev, da otroke dobro pripravljamo na njihovo vlogo v prometu, z odsevnimi dežnimi plašči pa bodo bolj vidni in zaščiteni na sprehodih v dežju.«

Goodyearovi prostovoljci so varnostni dan pripravili v okviru programa Goodyear Boljša prihodnost, znotraj katerega zaposleni s prostovoljskimi akcijami na teme okoljske trajnostnosti, cestne varnosti ali prenosa znanj in veščin lahko prispevajo k lokalnim skupnostim na območjih, kjer posluje Goodyear.

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
vodja komunikacij
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

29. septembra 2017