Goodyearova investicija v ponudnika storitev avtonomne dostave Starship Technologies

Goodyear je v sklopu sklada tveganega kapitala Goodyear Ventures investiral v podjetje Starship Technologies, ki ponuja inovativne storitve avtonomne dostave.

Kranj, 4. februar 2021 – Goodyear v sklopu svojega sklada tveganega kapitala Goodyear Ventures sklepa partnerstva in investira v zagonska podjetja, ki delujejo na različnih področjih, ključnih za razvoj prihodnosti mobilnosti. Slednja si z Goodyearom delijo vizijo trajnostnih, varnih in inovativnih mobilnostnih praks, ki ljudem olajšujejo vsakdanje življenje. Posebno pozornost Goodyear namenja tudi mobilnostnim avtonomnim tehnologijam, zato je v investicijski portfelj sklada dodal tudi globalnega ponudnika storitev avtonomne dostave Starship Technologies. Sklad je skupaj z drugimi investitorji omenjeni družbi zagotovil finančna sredstva v višini 17 milijonov ameriških dolarjev.

 

Goodyear se je pridružil družbi Starship pri revolucioniranju področja avtonomnih dostav.

Starship Tecnologies sta leta 2014 ustanovila soustanovitelja podjetja Skype, Ahti Heinla in Janus Fris. Družba gradi in upravlja mrežo samovozečih dostavnih robotov, ki so posebej zasnovani za lokalno dostavo hrane, prehrambenih izdelkov in paketov. Njihovi električni avtonomni roboti vsakodnevno opravijo na tisoče dostav v številnih svetovnih mestih, kjer kupcem omogočajo priročno, varno in brezstično dostavo. Nedavno je podjetje obeležilo milijonto avtonomno dostavo, kar je prvi tovrsten dosežek na svetu.

 

Video predstavitev avtonomne dostave družbe Starship Technologies si lahko ogledate na tukaj.

Goodyear je investiral v ponudnika storitev avtonomne dostave.
Samovozeči dostavni roboti omogočajo priročno brezstično dostavo.
Starship Technologies je nedavno obeležil milijonto avtonomno dostavo.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

04. februarja 2021