Goodyearova nova pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 združuje luksuzno udobje z vrhunskim zaviranjem v dežju in vodljivostjo na suhi podlagi

Goodyear naznanja prihod nove letne pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 5, ki z uporabo inovativnih tehnologij zagotavlja prvovrstno zmogljivost v vseh vremenskih razmerah. Nova generacija pnevmatik rastočega segmenta Ultra High Performance (UHP) prinaša znatno izboljšano zaviranje na mokri in vodljivost na suhi podlagi, ob tem pa ne povečuje ravni hrupnosti vožnje.

Pnevmatika spada v novo generacijo Goodyearovih pnevmatik iz rastočega segmenta Ultra High Performance
Nova pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 združuje luksuzno udobje z vrhunskim zaviranjem in vodljivostjo
Za širok spekter zmogljivosti je ključen razvoj prilagojene gumene zmesi

Kranj, 6. 2. 2019 – Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 se ponaša z izjemno širokim spektrom zmogljivosti v vseh cestnih razmerah, pri čemer je bil ključen razvoj prilagojene gumene zmesi. V kombinaciji s povečano naležno površino ob zaviranju ima tako naslednica priljubljenih pnevmatik Eagle F1 Asymmetric 3 na mokri podlagi za kar štiri odstotke1 krajšo zavorno pot od svoje predhodnice.

 

Izboljšano vodljivost na suhi podlagi so Goodyearovi strokovnjaki dosegli z osredotočanjem na upogib dezena tekalne plasti med prenašanjem bočnih sil. Rezultat so izjemna natančnost vozila pri vstopu v ovinek, višja raven oprijema ter učinkovito in gladko pospeševanje. Povečana je tudi odzivnost pri krmiljenju, kar vozniku zagotavlja boljši nadzor in užitek v vožnji.

 

Nova pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 je namenjena širokemu spektru vozil, od Volkswagen Golfa do luksuznih avtomobilov kot sta Mercedes razreda C, BMW serije 3, in standardnih različic Porscheja 911 (dimenzije so na voljo v premerih od 17 do 22 palcev, širine od 205 do 315 milimetrov ter presečnih razmerjih od 50 do 25).

 

Goodyear z omenjeno pnevmatiko odgovarja na trende 8,3% rasti, ki jo že vrsto let beleži segment 17- in več palčnih pnevmatik Ultra High Performance (UHP), ki sicer zajemajo kar 22% skupne količine letnih pnevmatik2. Omenjeni podatki dodatno utrjujejo pomen pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 5 na trgu.

 

1 V primerjavi s predhodnico Eagle F1 Asymmetric 3, na osnovi internega testiranja.
2 Na osnovi podatkov Europool 2012 -2017.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

07. februarja 2019