Goodyearova pnevmatika z najboljšo oceno na AMZS testu letnih pnevmatik

Avto moto zveza Slovenije je na nedavnem testu letnih pnevmatik na najvišjo stopničko uvrstila pnevmatiko Goodyear EfficientGrip Performance 21. Poleg merila varnosti so testu tokrat dodali še merilo okoljevarstvenih lastnosti pnevmatik.

Kranj, 2. marec 2023 – Goodyearova pnevmatika se je na nedavno izvedenem AMZS testu letnih pnevmatik dokazala z najboljšo uvrstitvijo. Testni vozniki so jo namreč opisali kot izjemno uravnoteženo, kar pomeni, da pnevmatika zagotavlja doslednost in zanesljivost v celotnem spektru razmer. Za kriterij obrabe tekalne plasti je pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 prejela najboljšo oceno, med najboljše pa se je uvrstila tudi z vidika zmogljivosti.

Pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance je na AMZS testu prejela najboljšo oceno

Posodobljeni kriteriji testa so po novem vključevali tudi merila okoljevarstvenih lastnosti, ki so prispevala 30 % h končni oceni. Preostalih 70 % je predstavljala komponenta varnosti.

 

Pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 voznikom omogoča več prevoženih kilometrov in ob tem zagotavlja visoko raven zmogljivosti, pohvali se lahko tudi z oceno A za oprijem na mokri podlagi na evropski oznaki za pnevmatike. Pnevmatika zmore 50 % več prevoženih kilometrov v primerjavi z njeno predhodnico2 in zavidljivih 20 % več v primerjavi z najbližje uvrščeno konkurenčno pnevmatiko3.

 

Obenem pnevmatiko odlikujeta Goodyearovi najsodobnejši tehnologiji za zaviranje na mokri podlagi in stabilnost na suhi podlagi.

Poleg merila varnosti so testu dodali še merilo okoljevarstvenih lastnosti
Testni vozniki so Goodyearovo pnevmatiko opisali kot izjemno uravnoteženo

1 Rezultati testa 50 letnih pnevmatik, ki so ga ob 50. obletnici testov avtomobilskega kluba ADAC pripravili avtomobilski klubi in potrošniške organizacije, ki sodelujejo pri testih pnevmatik. Februar 2023. Testno vozilo: Volkswagen Golf 8. Dimenzija pnevmatik 205/55 R16. https://www.amzs.si/motorevija/test/pnevmatike/2023-02-21-amzs-test-50-letnih-pnevmatik-dimenzije-205-55-r16-v

2 Interna ocena. Primerjava s predhodnico EfficientGrip Performance. Dimenzija pnevmatik: 205/55R16 91v; Vozilo: VW Golf 7; kraj: odprte ceste v Luksemburgu in Franciji.

3 20 %/11.000 km več kot naslednja najboljša konkurenčna pnevmatika na testu. Prevoženi kilometri (do dosežene najmanjše z zakonom določene preostale globine profila) v primerjavi s štirimi najnovejšimi konkurenčnimi proizvodi v segmentu letnih HP pnevmatik (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Test je novembra 2019 po Goodyearovem naročilu izvedel TÜV SÜD Product Service GmbH. Dimenzija testiranih pnevmatik: 205/55R16 91V; testno vozilo: VW Golf Mk7; kraj testiranja: odprte ceste v osrednji Nemčiji. Št. poročila: 713171748. Poročilo je v celoti na voljo na: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html

 

 

 

Več informacij:

Oddelek za odnose z javnostmi
goodyear_slovenija@goodyear.com

02. marca 2023