Goodyearovci priskočili na pomoč radovljiškemu vrtcu

V sklopu družbeno odgovornega projekta Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura so Goodyearovi zaposleni na dvorišču Waldorfskega vrtca Čebelica Radovljica pomagali postaviti visoke grede. Z enostavnimi opravili, kot je na primer zalivanje, se bodo otroci sedaj spoznavali z rastlinstvom in pomenom samooskrbe.

Kranj, 20. julij 2022 – Kranjsko podjetje Goodyear Slovenija v letošnjem letu nadaljuje s projektom Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura, v sklopu katerega skupaj z zaposlenimi podpira lokalne skupnosti.

Goodyear ekipa v Radovljici.

Ker se v podjetju zavedajo pomena spoznavanja permakulture od malih nog naprej, so na dvorišču Waldorfskega vrtca Čebelica Radovljica pomagali pri postavitvi visoke grede, nato pa slednjo napolnili z zemljo in vanjo zasadili prve rastline. Goodyearovi prostovoljci so odstranili tudi vso obstoječo mivko iz peskovnika in jo zamenjali z novo ter okrog peskovnika in igral odstranili stare sekance in jih zamenjali z novimi. Očistili so tudi vse odprtine kletnih okenskih jaškov.

Otroci in vzgojiteljice so bili seveda najbolj veseli nove visoke grede, saj so tako prejeli priložnost za raziskovanje rastlinskega sveta in učenja pravilne vsakodnevne skrbi, ki jo rastline potrebujejo.

V sklopu družbeno odgovornega projekta, ki spodbuja zaposlene k aktivnemu delovanju v lokalnem okolju, so ekipe Goodyearovih prostovoljcev v zadnjih dveh mesecih izvedle že devet družbeno odgovornih akcij. Z njimi so podprli različne lokalne skupnosti ter s tem prispevali k ustvarjanju boljšega prostora za življenje otrok in odraslih.

Goodyearovci v akciji.
V Waldorfskem vrtcu bodo vrtnarili.
Waldorfski vrtec z novo visoko gredo.
V Radovljici bodo otroci lahko sadili in vzgajali zelenjavo.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
Goodyear Slovenija, d. o. o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

20. julija 2022