Goodyearovi novi letni pnevmatiki

Goodyearovi novi letni pnevmatiki za športne terence in lahka gospodarska vozila za večjo zmogljivost in še več prevoženih kilometrov.

Kranj, 4. marec 2021 – Goodyear predstavlja novi letni pnevmatiki EfficientGrip 2 SUV in EfficientGrip Cargo 2, ki zagotavljata izboljšane vozne lastnosti, krajšo zavorno pot ter večje število prevoženih kilometrov. Med skupnimi prednostmi obeh pnevmatik velja izpostaviti še dejstvo, da sta primerni tudi za električna vozila.

 

Goodyear EfficientGrip 2 SUV za več prevoženih kilometrov in Goodyear EfficientGrip Cargo 2 s povečano trpežnostjo.

Goodyear EfficientGrip 2 SUV za številne prevožene kilometre

 

Delež vozil SUV oziroma športnih terencev v evropskem voznem parku osebnih vozil nenehno raste. V letu 2020 so vozila SUV predstavljala 37 odstotkov celotne prodaje novih vozil v Evropi, do leta 2025 pa naj bi njihov delež po napovedih znašal že 43 odstotkov1.

 

Goodyear je pri razvoju nove letne pnevmatike EfficientGrip 2 SUV upošteval najpogostejši zahtevi, ki ju vozniki športnih terencev pričakujejo od pnevmatik, in sicer odlično zaviranje in zanesljiv oprijem na mokrih cestah2. Pnevmatika EfficientGrip 2 SUV pa zahvaljujoč številnim inovativnim tehnologijam poleg visoke ravni zmogljivosti omogoča še večje število prevoženih kilometrov. Z njo bodo lahko vozniki tako prevozili 25 odstotkov več kilometrov kot z njeno predhodnico3, za kar je zaslužna Goodyearova tehnologija Mileage Plus. Ta namreč tekalni plasti zagotavlja večjo elastičnost in prožnost, s čimer v širokem razponu temperatur zmanjšuje možnost nastajanja razpok zaradi grobe cestne površine.

 

Visok nivo zmogljivosti pnevmatike se kaže tudi s krajšo zavorno potjo tako na mokri kot suhi podlagi. Za izboljšano odvajanje vode in krajšo zavorno pot na mokri podlagi poskrbi povečano število daljših oprijemnih robov v kombinaciji z manjšo togostjo gumene zmesi, medtem ko je krajša zavorna pot na suhi podlagi rezultat večje kontaktne površine in večjih reber v osrednjem delu tekalne plasti.

 

Pnevmatika Goodyear EfficientGrip 2 SUV bo v 52 dimenzijah na voljo za 16- do 22-colska platišča. Z omogočanjem večjega števila prevoženih kilometrov in številnimi dimenzijami z visokim indeksom nosilnosti so pnevmatike EfficientGrip 2 SUV popolna izbira – ne le za zahteve športnih terencev, ampak tudi električnih vozil.

Goodyear EfficientGrip Cargo 2 s povečano trpežnostjo

Goodyear je svojo ponudbo pnevmatik za hitrorastoči segment lahkih gospodarskih vozil obogatil z novo letno pnevmatiko EfficientGrip Cargo 2, ki jo med drugim odlikujejo večja trpežnost tekalne plasti ter izboljšane vozne lastnosti na mokri podlagi.

 

EfficientGrip Cargo 2 je namreč po zaslugi nove gumene zmesi odpornejša na visoke temperature in težke pogoje na cesti, kar ji omogoča, da v trpežnosti tekalne plasti za kar 38 odstotkov prekaša svojo predhodnico4. Pnevmatika pa se ponaša tudi s krajšo zavorno potjo na mokri podlagi, kjer predhodnico prekosi za kar 8 odstotkov5. Za to je zaslužna nova oprijemna smola, ki med zaviranjem v mokrem omogoča boljše prileganje gumene zmesi podlagi, kar vodi v izboljšano zaviranje.

 

Pnevmatika EfficientGrip Cargo 2, ki dopolnjuje Goodyearov nabor pnevmatik za lahka gospodarska vozila, prihaja na tržišče v 23 dimenzijah za 14- do 17-colska platišča, vse dimenzije pa so primerne tudi za električna vozila.

1 IHS Global Insights.
2 Študija IPSOS o značilnostih in prednostih, december 2018.
3 Interni primerjalni test s predhodnico EfficientGrip SUV.
4 Interni test, primerjava s predhodnico EfficientGrip Cargo.
5 Interni test, primerjava s predhodnico EfficientGrip Cargo.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

04. marca 2021