Goodyearovi prostovoljci poskrbeli za boljšo prihodnost lokalnih skupnosti

Zaposleni podjetja Goodyear Slovenija so letos nadaljevali z družbeno odgovornim projektom Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura. Pod njegovim okriljem so na pomoč priskočili 15 organizacijam ter tako podprli lokalne skupnosti. Za en dan je v okviru teh projektov svoje znanje in moč prispevalo kar 120 Goodyearovih prostovoljcev.

Kranj, 6. december 2023 – V podjetju Goodyear Slovenija verjamejo, da sta sodelovanje in pomoč ključna gradnika lepše prihodnosti, zato so ponovili projekt Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura. V njem so sledili smernicam globalnega podjetja Goodyear in združili moči z različnimi organizacijami. Med junijem in novembrom 2023 je tako 120 Goodyearovih prostovoljcev izvedlo 15 prostovoljnih akcij, v katerih so naslovili področja varnosti, trajnosti in navdihovanja ljudi.

V enodnevnih prostovoljskih akcijah je sodelovalo 120 Goodyearovih zaposlenih
Pri projektih so se osredotočali tudi na trajnost in varstvo narave

V Goodyearu gradijo brezskrbno prihodnost mladih

 

Prostovoljske ekipe so obiskale OŠ Jakoba Aljaža Kranj in vrtec Mlinček v Naklem ter tam postavile visoke grede in s tem otrokom omogočile, da se bodo iz prve roke učili vzgoje rastlin in pomena trajnosti. Povezali so se z vrtcem Gorje, kjer so očistili celotno igrišče, na določenih delih položili nove plošče in prebarvali vse kovinske dele. Za brezskrbno igro otrok so poskrbeli tudi v OŠ Pirniče in tam odstranili tlakovce ter pripravili teren za novo, 20-metrsko betonsko pot ter podlago za namestitev mize in klopi. Telesno vzgojnemu društvu Partizan Duplje so pomagali urediti gozdno postojanko pri Krivi jelki v Udin borštu. Z željo, da bi otroci vrtca Kokrica svoje dejavnosti in igro pogosteje izvajali na prostem, so Goodyearovci namestili vrtni umivalnik, postavili klopi, uredili peskovnik ter pospravili celotno igrišče. Dodatno so prepleskali še stene v prostorih Družinskega in Mladinskega centra Cerklje in jih opremili s pozitivnimi mislimi.

Goodyearovi prostovoljci so podprli 15 lokalnih organizacij
Taborniškemu Rodu zelenega Jošta so pomagali postaviti ograjo

Prostovoljske ekipe so pomagale ljudem in živalim

 

Goodyearovci so letos pomagali različnim društvom. Tako so na pomoč priskočili pri izvedbi osnovnošolskega turnirja Košarkarskega kluba Triglav Kranj in mednarodnega tekmovanja SLO12RUN v organizaciji Atletskega Kluba Ultramaraton Slovenije, taborniškemu Rodu zelenega Jošta pa so pomagali pri postavitvi ograje in kozolca pri taborniškem domu Puščava na Joštu. Z mislijo na zeleno prihodnost je ekipa prostovoljcev v sodelovanju z Agrarno skupnostjo Tegošče pripravila pašnike na poletno sezono, v sodelovanju s KUD Predoslje pa so uspešno napeljali vodovod do gledališča na prostem. Letos se je Goodyearova ekipa vrnila še v Društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju Barka. Ker so jim poplave uničile del hiše, je bilo potrebno na novo urediti zunanji vodovod, izvedli pa so tudi sanacijo kletnih prostorov.

 

Goodyearovi prostovoljci so letos obiskali dve društvi, katerih vodilo je skrb za živali. Društvu za zaščito živali Kranj so Goodyearovi prostovoljci pomagali pri izvedbi zbiralne akcije papirja, v Centru za konje s posebnimi potrebami Alisa v Cerkljah pa so prostovoljci prebarvali ograde za konje.

 

Z donacijo so podprli tudi poplavljena območja in prostovoljne reševalne službe

Goodyear svoje podpore ni omejil zgolj na petnajst omenjenih ustanov in društev, saj je v letošnjem letu podprl tudi prizadete v poplavah. Rdečemu Križu so za namene pomoči in sanacije po poplavah predali znesek v višini 22.800 EUR. Obenem niso pozabili niti na prostovoljne reševalne službe, ki jim že več let pomagajo s programom donacij pnevmatik in so jim letos predali kakovostne pnevmatike v vrednosti 77.000 EUR.

Več informacij:

Oddelek za korporativne komunikacije
goodyear_slovenija@goodyear.com

06. decembra 2023