Goodyearovi prostovoljci prenovili igrišče vrtca Rožnik

Zaposleni iz podjetja Goodyear so v sklopu projekta Boljša prihodnost, za katerega sami predlagajo prostovoljske akcije, poskrbeli za obnovo igrišča v ljubljanskem vrtcu Rožnik.

Ljubljana, 4. julij 2022 – Družba Goodyear Slovenija v letošnjem letu nadaljuje družbeno odgovorni projekt Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura, s katerim skupaj z zaposlenimi podpirajo lokalne skupnosti. S prostovoljskimi akcijami so pričeli že maja, v prestolnici pa so prvo izvedli junija, in sicer v ljubljanskem Vrtcu Vrhovci, enota Rožnik.

Ker so bila nekatera igrala na igrišču že dotrajana in ponekod tudi neprivlačna za otroke, se je ekipa devetih Goodyearovih zaposlenih odločila, da priskoči na pomoč v dotičnem vrtcu. Na željo vzgojiteljic in po navodilih hišnika so pobrusili in pobarvali kovinsko lokomotivo z dvema vagonoma ter obnovili pripadajoče lesene dele, poskrbeli pa so tudi za osvežitev ograje vrtca. Z namenom spodbujanja domišljije in ustvarjalnosti otrok so prepleskali še betonski tunel pri vhodu v vrtec, ki ga bodo z lastnimi umetninami popestrili kar otroci sami. Z izvedeno akcijo so poskrbeli, da se bodo otroci lahko v prihodnje sproščeno in varno zabavali na prenovljenih igralih.

Boljša prihodnost je Goodyearov globalni program družbene odgovornosti, v sklopu katerega zaposleni v lokalnem okolju že od leta 2016 izvajajo različne prostovoljske akcije. Glavni cilj je, da v sodelovanju z zunanjimi organizacijami ustvarijo boljši prostor za življenje otrok in odraslih.

Goodyearovi prostovoljci so prebarvali ograjo vrtca
Poskrbeli so za brušenje in barvanje igral

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
Goodyear Slovenija, d. o. o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

04. julija 2022