Goodyearovi zaposleni podpirajo lokalne skupnosti na Gorenjskem

Zaposleni podjetja Goodyear so znotraj projekta Boljša prihodnost v maju in juniju na Gorenjskem izvedli kar sedem prostovoljnih akcij. Sodelovali so s kranjskimi radioamaterji in Klubom lokostrelcev Kranj, pomagali pri ureditvi Vogvarjeve hiše v Spodnjih Dupljah ter priskočili na pomoč v materinskem domu Kranj. Povezali so se tudi z vrtcema Kokrica in Orehek v Kranju ter Waldorfskim vrtcem v Radovljici, v katerih so se v večini osredotočili na visoke grede za vrtnarjenje.

Kranj, 20. julij 2022 – Kranjsko podjetje Goodyear v letošnjem letu nadaljuje z družbeno odgovornim projektom Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura, s katerim podpirajo lokalne skupnosti. V mesecu maju in juniju so izvedli že devet prostovoljnih projektov, od tega sedem na območju Gorenjske.

Vogvarjeva hiša

Povezali so se z Radioklubom Kranj in jim na 1.562 metrov visokem Blegošu pomagali pri obnovi energetske postaje in rušne kritine na glavni postojanki, kar bo društvu omogočalo dobre tekmovalne pogoje tudi v prihodosti. Ekipa prostovoljcev je poleg vsega materiala potrebnega pri obnovi, na vrh Blegoša prinesla tudi celotno opremo za evropsko UKV tekmovanje radioamaterjev, ki je potekalo takoj zatem. Druga skupina prostovoljcev je obiskala vadišče Kluba lokostrelcev Kranj ter pomagala pri menjavi dotrajane zaščitne ograje. Skupaj so postavili 145 metrov ograje ter s tem zagotovili boljše pogoje za trening, obenem pa poskrbeli za večjo varnost mimoidočih sprehajalcev.

 

Enajst Goodyearovih prostovoljcev je svoje moči usmerilo tudi v ohranjanje kulturne dediščine. V Spodnjih Dupljah so se združili s člani Kulturno turističnega društva Pod krivo jelko ter pomagali pri ureditvi podstrehe Vogvarjeve hiše, čiščenju prostorov in rekvizitov stalne razstave, zasadili pa so tudi zeliščni vrt. Z ureditvijo podstrehe je kulturno društvo dobilo nov prostor za dogodke, zeliščni vrt pa bo služil za oskrbo obiskovalcev z domačim čajem.

Klub lokostrelecev Kranj
Materinski dom
Radioklub Kranj

Goodyearovci niso pozabili niti na tiste, ki se nahajajo v težkih življenjskih okoliščinah. Pomoč so namreč ponudili materinskemu domu Kranj, kjer je ekipa desetih prostovoljcev z brušenjem in nanosom primarne barve pomagala pri obnovi železnih vhodnih vrat ter otroških igral, s pomočjo podizvajalca pa so poskrbeli tudi urejanje visoke žive meje in čiščenje žlebov.

 

Tri skupine Goodyearovih zaposlenih pa so poskrbele, da se bodo otroci iz vrtcev Kokrica in Orehek v Kranju ter Waldorfskem vrtcu v Radovljici pobližje spoznali z rastlinstvom in pomenom samooskrbe. Na vseh lokacijah so namreč postavili visoke grede, v katerih bodo otroci sadili ter vzgajali jagode, zelenjavo in zelišča ter poskrbeli za ureditev okolice.

 

Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura je Goodyearov globalni program družbene odgovornosti, s katerim z namenom ustvarjanja boljšega okolja za življenje in delo, spodbujajo svoje zaposlene k aktivnemu sodelovanju v lokalnem okolju. Do sedaj izvedene prostovoljne akcije, ki jih zaposleni predlagajo sami, so narisale nasmehe na številne obraze, do septembra pa bodo Goodyearovci priskočili na pomoč še nekaterim drugim organizacijam in s tem prispevali k boljši prihodnosti v slovenskih lokalnih skupnostih.

Vrtec Kokrica
Vrtec Orehek
Waldorfski vrtec Radovljica

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
Goodyear Slovenija, d. o. o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

20. julija 2022