Goodyearovi zaposleni s prostovoljsko akcijo uredili rekreacijsko točko Gora sv. Miklavž

Zaposleni kranjskega podjetja Goodyear se v sklopu družbeno odgovorne kampanje Goodyear Boljša prihodnost s prostovoljskimi akcijami že tretje leto zapored aktivno vključujejo v lokalne skupnosti. Ustavili so se tudi na rekreacijski točki na Gori sv. Miklavž, kjer so namestili koše za ločevanje odpadkov in uredili dotrajano ograjo.

 

Kranj, 17. junij 2019 – V začetku junija je ekipa zaposlenih kranjskega podjetja Goodyear v prostovoljski akciji uredila rekreacijsko točko na Gori sv. Miklavž v Tuhinjski dolini. Ta je med obiskovalci namreč vedno bolj priljubljena, zaradi vse večjega števila ljudi pa težko prenaša breme vseh odpadkov. To je opaziti predvsem v začetku decembra, ko je vrh hriba cilj Miklavževega teka, enega najbolj množičnih gorskih tekov pri nas.

 

Z namenom trajnostne rešitve tega izziva so Goodyearovi prostovoljci na Gori namestili tri koše za ločevanje odpadkov, s pomočjo katerih bo rekreacijska točka še naprej čista, urejena in prijetna za obiskovalce. Zaradi dotrajanosti so zamenjali tudi odsek lesene zaščitne ograje, da bo še naprej zagotavljala varnost tamkajšnjih gostov. Pri akciji so Goodyearovci sodelovali s Turističnim društvom Gora sv. Miklavž, ki skrbi za to priljubljeno izletniško točko v Tuhinjski dolini.

 

Prostovoljska akcija je potekala v okviru družbeno odgovorne kampanje Goodyear Boljša prihodnost, s katero se podjetje že od leta 2016 aktivno vključuje v lokalne skupnosti. Glavni cilj je, da zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami ustvarijo boljši prostor za življenje in delo. V letih 2017 in 2018 je bilo v Sloveniji izvedenih 11 projektov, letos pa je pobuda še bolj priljubljena, saj se bo več kot 120 zaposlenih udeležilo 13 prostovoljskih akcij na področju okoljske trajnosti, varne mobilnosti oziroma spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj polni potencial.

Prostovoljstvu se Goodyearovci po celem svetu najbolj posvečajo v juniju.
Pred namestitvijo košev za ločevanje so Goodyearovci pripravili teren.
Prostovoljci so na Gori postavili tri koše za ločevanje.

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

17. junija 2019