Goodyearovi zaposleni v Preddvoru postavili klančino za gibalno ovirane športnike

V kranjskem podjetju Goodyear uspešno nadaljujejo z izvajanjem programa prostovoljstva Goodyear Boljša prihodnost, v sklopu katerega se zaposleni aktivno vključujejo v lokalne skupnosti. Tokrat so Goodyearovci s prostovoljsko akcijo na pomoč priskočili gibalno oviranim športnikom v Preddvoru.

Kranj, 19. september – Zaposleni kranjskega podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires želijo, da bi prav vsak dosegel svoj polni potencial. Zato so s prostovoljsko akcijo, ki je potekala v okviru družbeno odgovorne kampanje Goodyear Boljša prihodnost, pomagali gibalno oviranim športnikom. Pred osnovno šolo Matije Valjavca v Preddvoru so namreč postavili klančino, ki omogoča lažji dostop do zunanjih športnih površin.

Delo je potekalo cel dan
Natančno izravnavanje klančine
Goodyearovci ob končani klančini

Tam pod okriljem Društva paraplegikov Gorenjske košarko igrajo številni nadarjeni igralci, ki jim kakovostno igrišče omogoča nenehen napredek in razvoj. Vendar pa jim je do sedaj precej preglavic povzročal samostojni dostop, saj so pred treningom vedno potrebovali pomoč drugih oseb. Goodyearovci so se zato povezali z osnovno šolo in Zavodom za turizem Preddvor ter postavili in zgladili skoraj 14-metrsko klančino, ki vodi do igrišča. Tako so športnikom zagotovili ustrezne pogoje za samostojni trening, poskrbeli pa tudi za ostale člane lokalne skupnosti, ki si bodo lahko sedaj večkrat ogledali igro te odlične ekipe.

 

Boljša prihodnost je Goodyearov globalni program družbene odgovornosti, v sklopu katerega zaposleni v lokalnem okolju že od leta 2016 izvajajo različne prostovoljske akcije. Glavni cilj je, da v sodelovanju z zunanjimi organizacijami ustvarijo boljši prostor za življenje in delo, osredotočajo pa se predvsem na področja okoljske trajnosti, varne mobilnosti oziroma spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj polni potencial.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

19. septembra 2019