Goodyearovi zaposleni v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi izvedli petnajst prostovoljskih projektov

V preteklih mesecih so zaposleni podjetja Goodyear Slovenija združili moči in v okviru programa družbene odgovornosti Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura priskočili na pomoč številnim lokalnim organizacijam. Več kot 130 zaposlenih je v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi letos izvedlo 15 prostovoljskih projektov.

Kranj, 12. december 2022 – Zaposleni podjetja Goodyear Slovenija verjamejo, da so kot močna ekipa zmožni spreminjati svet na bolje. Med majem in oktobrom so tako že četrtič izvedli program družbene odgovornosti Boljša prihodnost, Navdihujoča kultura. Več kot 130 zaposlenih je v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi letos izvedlo 15 prostovoljskih akcij – podprli so vrtce oziroma šole, kulturna društva, društva za pomoč socialno ogroženim, dve planinski društvi, radioklub ter klub lokostrelcev. Skupno so v prostovoljske projekte vložili več kot 1000 ur ekipnega dela ter na številne obraze pričarali srčne nasmehe.

Povezovanje z lokalnimi skupnostmi je temelj Goodyearove družbene odgovornosti
V 15 prostovoljskih projektih je sodelovalo več kot 130 zaposlenih
Prostovoljci so se povezali tudi s številnimi vrtci oz. osnovnimi šolami

Otrokom, ki obiskujejo enoto Rožnik vrtca Vrhovci, so Goodyearovci obnovili igrala in uredili okolico vrtca, otrokom iz vrtca pri OŠ Simona Jenka Kranj pa so postavili tudi zunanje klopi in hotel za žuželke. Vrtcu pri OŠ Orehek Kranj, Waldorfskemu vrtcu Radovljica in Vrtcu Kokrica so postavili visoke grede za učenje o vzgoji rastlin in samooskrbi.

 

Goodyearove ekipe so poskrbele za boljše pogoje delovanja nekaterih kulturnih društev. V lokalnem zunanjem gledališču Kulturno umetniškega društva Predoslje so postavili nova sedišča na tribunah za gledalce in uredili garderobne prostore Folklorne skupine Podkuca, ki deluje znotraj Osnovne šole Naklo. Z namenom ohranjanja kulturne dediščine se je ekipa zaposlenih povezala še s Kulturnim turističnim društvom Pod krivo Jelko Duplje in pomagala urediti podstreho Vogvarjeve hiše, v kateri se med drugim nahaja etnografski muzej.

 

Goodyearovi prostovoljci so združili moči tudi s člani Planinskega društva Križe – skupaj so poskrbeli za varnejšo ureditev dela poti oz. postavitev stopnic na poti do koče na Kriški gori. Eno prostovoljsko akcijo so prostovoljci izvedli v Bosni in Hercegovini, kjer so Planinskemu društvu Ćusine pomagali z obnovo nadstreška ter zunanjih igral planinske koče.

Poskrbeli so za varnejšo ureditev dela poti, ki vodi do koče na Kriški gori
Na vrhu Blegoša so Goodyearovci radioklubu pomagali obnoviti energetsko postajo
Goodyearovi prostovoljci so projektom namenili več kot 1000 ur prostovoljskega dela

Povezali so se še z društvom Barka in uredili okolico bivanjske hiše ter prepleskali prostore varstveno delovnega centra, kjer delajo in se družijo osebe z motnjo v duševnem razvoju. V prostovoljski akciji z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje so pomagali pripravljati pakete s šolskimi potrebščinami in prehranskimi izdelki za socialno ogrožene družine, pomagali pa so še z ureditvijo otroškega igrišča in okolice materinskega doma v Kranju.

 

Poleg tega so se Goodyearovci povezali z Radioklubom Kranj in Klubom lokostrelcev Kranj. Radioklubu Kranj so pomagali pri obnovi energetske postaje na Blegošu, Klubu lokostrelcev Kranj pa z menjavo ograje na vadišču.

 

S številnimi projekti so tako Goodyearovi prostovoljci v lokalnih skupnostih letos ponovno pustili trajen pečat. Video z utrinki letošnjih prostovoljskih projektov je na voljo na sledeči povezavi.

 

Obenem v Goodyearu že vrsto let izvajajo tudi program donacij pnevmatik prostovoljnim reševalnim službam, ki so jim tudi letos podarili kakovostne pnevmatike v skupni vrednosti več kot 70.000 evrov. Z družbeno odgovornimi aktivnostmi se v Goodyearu trudijo prispevati svoj delež k ustvarjanju skupne boljše prihodnosti.

Več informacij:

Oddelek za korporativne komunikacije
goodyear_slovenija@goodyear.com

12. decembra 2022