Goodyearovi zaposleni v Tržiču izvedli dve prostovoljski akciji za otroke

Zaposleni kranjskega podjetja Goodyear so v okviru programa prostovoljstva Goodyear Boljša prihodnost pričeli z izvajanjem različnih družbeno odgovornih akcij po Gorenjski. Prostovoljci so tako v tržiškem vrtcu Lom pod Storžičem že organizirali delavnico varnosti v prometu, Gorenjskemu lokostrelskemu klubu Tržič pa pomagali s tarčami in dnevom odprtih vrat.

 

Goodyearovci so v okviru programa Boljša prihodnost za otroke organizirali delavnico varnosti v prometu.

Kranj, 13. junij 2019 – Kranjsko podjetje Goodyear je ponovno začelo z izvajanjem družbeno odgovorne kampanje Goodyear Boljša prihodnost, v okviru katere bo letos izvedenih kar 13 prostovoljskih akcij.

 

Ker je Goodyear že od nekdaj zavezan varni mobilnosti in podpira različne pobude za večjo varnost na cestah, se je ekipa prostovoljcev odločila, da v enoti Lom pod Storžičem Vrtca Tržič organizira delavnico varnosti za najmlajše in najbolj ranljive udeležence v prometu. V sodelovanju z inštruktorji iz AZMS-ja so pripravili predavanje, na katerem so otrokom predstavili, kdaj morajo biti na cesti najbolj pazljivi. Po predavanju so otroci svoje znanje dokazali z opravljanjem »vozniškega izpita«, ki je vključeval tudi vožnjo z električnimi avtomobilčki po poligonu na parkirišču vrtca.

 

Goodyearovci pa so v okviru programa Boljša prihodnost poskrbeli tudi za otroke, ki na Gorenjskem obiskujejo treninge lokostrelstva. Ker je ta šport v javnosti pogosto spregledan, so prostovoljci Gorenjskemu lokostrelskemu klubu Tržič izdelali nove tarče in popravili nekaj že izrabljenih. Izdelane tarče bodo podeljene petim lokalnim osnovnim šolam, kjer potekajo treningi lokostrelstva za osnovnošolske in srednješolske otroke.

 

Boljša prihodnost je Goodyearov globalni program družbene odgovornosti, v sklopu katerega družba od leta 2016 izvaja različne prostovoljske akcije, s katerimi se aktivno vključuje v lokalne skupnosti. Glavni cilj je, da zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami pomagajo ustvariti boljši prostor za življenje in delo. V letih 2017 in 2018 je bilo v Sloveniji izvedenih 11 projektov, v letošnjem letu pa je pobuda še bolj priljubljena. Več kot 120 zaposlenih se bo namreč udeležilo 13 prostovoljskih akcij na področju okoljske trajnosti, varne mobilnosti oziroma spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj poln potencial.

Otroci Vrtca Tržič enote Lom pod Storžičem so preizkusili svoje znanje na poligonu na parkirišču vrtca
Goodyearovci so za lokostrelski klub najprej priskrbeli tarče.
Z lokostrelskim klubom so zaposleni organizirali tudi predstavitveni dan lokostrelstva

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

13. junija 2019